Utazzon velünk a legújabb fürdőszoba csempe trendek világába!

2016. november 15. - kedd// mozaikkeramia.hu //

Utazzon velünk a legújabb fürdőszoba csempe trendek világába!

A hagyományos egyszínű, téglalap vagy négyzet alakú csempe ideje lejárt – a lakberendezés világa a strukturált, dekor csempéktől, rusztikus listelloktól, és meghökkentő színkombinációktól hangos. Bejegyzésünkben izgalmasabbnál izgalmasabb burkolat-megoldásokról rántjuk le a leplet!

Előtérben a dekorcsempe
Egyre nagyobb szerepet kapnak a fürdőszobai atmoszféra kialakításban a különböző designcsempék, melyek az általánosnak számító virág-, geometriai mintákon kívül akár kisebbfajta csendéletet is ábrázolhatnak. Szemet gyönyörködtetőek a különféle orientális mintázatban tündöklő burkolatok is. Ilyen lehet a Tubadzin Blinds glass dekor 8 elemes szettje.
A feltűnőbb dekorcsempék általában térelválasztó panelként használatosak (ezek az ún. listello típusú elemek, mint a Valore Black Mat Listwa), de nagyobb felületek kiemeléséhez is ideálisak. Utóbbi a dekorációs eszközök egy közkeletű típusává vált a fürdőszobában is.
Ha viszont azt szeretné, hogy a dekor valóban „nagyot szóljon”, válasszon a térbeli, ún. strukturált csempék közül. Egy-két rusztikus darab vagy épp sorminta a megfelelő helyen, és azonnal a katalógusok világában érezheti magát.

Színre szín? Igen!
Közismert a színek hangulatszabályzó szerepe, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színek mely árnyalatai fedik a falakat. Burkolatválasztás előtt bátran engedjük szabadjára fantáziánkat – és az aktuális divattól függetlenül – képzeljük el lelki szemeink előtt azokat a színeket, melyek a fürdőszobába lépve majd kellemes érzéssel töltenek fel minket.
Egyesek számára a földszínek hozzák el a nyugalmat, míg mások a kék különböző árnyalatai közt frissülnek fel. Sötét színekkel intim, komoly hangulatot kelthet, míg az üde, energizáló tónusok akár a reggeli ébredezés felgyorsításában is segítséget nyújthatnak.
A körültekintéssel használt, ám meglepő kontrasztok alkalmazása (pl. fekete-pink, vagy sárga-lila) a legtöbb esetben újraértelmezi még az legegyhangúbb fürdőszobákat is – miért ne használná ki ezt az egyszerű, mégis látványos trükköt saját lakásában?

A méret igenis lényeg!
A színeken, a mintázaton és a burkolat textúráján kívül érdemes a csempe méreteire és alakjára is friss szemmel nézni: miért is kellene a múlt divatjához ragaszkodni, amikor a gyártók folyamatosan gondoskodnak a kreatívabbnál kreatívabb csempeválasztékról? Az elegáns 1x1-es mozaikcsempétől hatszögletűig, számtalan típusból válogathat: a lényeg, hogy merjen elrugaszkodni a szokványos megoldásoktól.

Trükkök apró fürdőkbe
A fokozottan előtérbe kerülő, a megszokottnál nagyobb méretű, téglalap formájú csempe különösen ideális választás kis fürdőszobába, hiszen optikailag „tágítja” a teret. Ne aggódjon a közkeletű legenda miatt, hogy a széles, robosztus lapok (pl. 60x150 cm) csak a katalógusok szobaszerű fürdőhelyiségeiben érvényesülhetnek. Ha kicsit szolidabb megoldást választana, a vízszintes csíkos dekorlappal hasonló hatást érhet el. 
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?