Zuhanykabin - Zuhanytálca

...
Rendezés:
Termék/oldal:   / oldal
Milyen zuhanytálcát vegyek?
 
Nehéz eldönteni melyik a fontosabb a zuhanytálca vagy a zuhanykabin? A zuhanytálcával érintkező talpunk alapvetően befolyásolja a zuhanyzás összhatását. Manapság elkényeztetnek bennünket a gyártók a különböző zuhanytálca alapanyagokkal, így próbálunk segítséget adni, hogyan igazodjunk el.
 
1.A zuhanytálca formája
 
A zuhanytálca lehet íves, szögletes, íves aszimmetrikus, szögletes aszimmetrikus vagy "U" alakú. A leggyakrabban előforduló verziók a 80x80cm vagy 90x90cm-es íves vagy szögletes megoldások.
 
 
Nézzük az előnyöket és hátrányokat:
 
 
Előnye:
  • helytakarékos
Hátránya:
  • kisebb benne a hely
  • figyelni kell vásárláskor arra, hogy ugyanolyan ívű kabint vegyünk rá
 
Előnye:
  • tágasabb
  • bármilyen szögletes kabin jó rá, nem kell az ívre figyelni
Hátránya:
  • több helyet foglal a fürdőből
2. Zuhanytálca magassága
 
Választhatunk alacsony, normál magasságú vagy mély kialakítású tálcák között. Az alacsony tálcáknál fontos tudni, hogy a szifont vésni kell mivel nem fér el a tálca alatt.
 
 
3. Zuhanytálca anyaga
 
Akril, műmárvány vagy SMC. Ez a 3 leggyakrabban előforduló zuhanytálca alapanyag. Nézzünk melyik mit jelent:
 
Akril zuhanytálca: az akril a legelterjedtebb alapanyag. Ez egy különleges műanyag, amit hő hatására formálnak meg majd alulról üvegszállal vagy poliuretán habbal erősítik. A kapott végtermék egy masszív, antibakteriális felület.
 
Műmárvány zuhanytálca: a kicsit magasabb ára jobb minőséget és nagyobb teherbírást rejt maga mögött. A műmárvány zuhanytálcák felületét műgyantával kezelik, így védelmet kap az ütődések, karcolások ellen és kevésbé csúszik.
 
SMC zuhanytálca: Az SMC zuhanytálca egy speciális üvegszállal erősített, lágy állagú, poliészter-alapanyagú lemez, melyet a megfelelő formájú préselemek között, magas hőmérsékleten, nagy nyomáson polimerizálnak, így kapja meg végleges formáját. Az SMC-alapanyagból készült zuhanytálca fokozottan ütésálló, nyomó-, hajlító- és szakítószilárdsága nagy, nem reped, hőmérsékleti stabilitása kiváló (hőre nem tágul), vegyszerálló, jó hőszigetelő képességű, könnyen tisztítható, valamint nyilvánvalóan vízálló.
 
Tovább  
Oldal újratöltése ...
MégsemMentés