Szaniter - WC

...
Rendezés:
Termék/oldal:   / oldal

WC

 
Amikor a fürdőszoba felújítására kerül sor, akkor bizony a szaniterek is fontos szerepet játszanak a helyiség kialakításában. Ezeknek a vásárlásánál azonban mindig érdemes egy kollekción belül válogatni, hiszen az azonos termékcsaládon belül található darabok megjelenése és dizájnja is hasonló. Éppen ezért a WC berendezéseknél is jó, ha egy már meglévő eszközhöz rendelünk ilyen terméket.
 
Bár azt gondolhatnánk, hogy a WC nem egy túl mutatós dolog, azért ez a szerkezet is lehet igazán modern és elegáns. Érdemes tehát szétnézni a széles palettánkon és kiválasztani a megfelelő toalettet. 

 

Mire figyeljünk a WC vásárlásánál?

 
Amikor a fürdőszobáról és annak átalakításáról van szó, valószínűleg nem a WC jut először az eszünkbe. Pedig ezt sem szabad elhanyagolni, hiszen a beépítés során a zuhanykabinnal együtt talán ez kerül be először a helyiségbe. A szaniterek kapcsán érdemes azonban egy termékcsaládon belül válogatni, hogy a mosdókagyló, a bidé, a piszoár, illetve az említett WC is hasonló stílusú legyen. 
 
Amikor csészét rendelünk, akkor számos szempontot figyelembe kell vennünk, hiszen a WC kerülhet a fürdőszobába, de akár külön helyiségbe is. El kell dönteni azt is, hogy falra szerelhető vagy éppen padlón állót vásárolunk, de nem árt tisztában lenni a monoblokkos verzió fogalmával sem. Ez egy olyan változat, ahol a WC-csészére szerelhető a hozzá tartozó tartály is. Nem muszáj persze a klasszikus megoldás mellett voksolni, azonban mivel nem minden vízvezeték esetében oldható meg az egyes modellek telepítése, így érdemes mindent előre letárgyalni a kivitelezővel.
 

Az álló WC tudnivalói

 
A WC-csészének tehát két típusa van, az egyik az álló kivitel, ami a padlóra van csavarozva. Amennyiben ezt választjuk, mindenképpen szakember segítségét kell kérni, hogy meg tudjuk határozni a WC kifolyását, ami lehet alsó és hátsó egyaránt. Fontos szempont lehet még az öblítési mód, ami lehet lapos, tehát sík, illetve mély öblítésű is. Utóbbi esetében a végtermék közvetlenül a vízbe kerül, tehát jóval szagmentesebb és könnyebben is tisztítható. Azonban hátránynak érdemes megemlíteni a kellemetlen fröccsenést. 
 
Ezzel szemben a sík öblítéses WC-knél a végtermék a panelon landol, tehát elfelejthetjük a kellemetlen vizet. Azonban ez a megoldás nem annyira szagmentes, ráadásul a karbantartása is nehezebben valamivel. 
 

Mit érdemes tudni a fali WC-ről?

 
A másik fajta a már említett fali kivitel, aminek kapcsán a WC a falba süllyesztett szerelőkereten kerül rögzítésre. Ez valamivel esztétikusabb és modernebb, ráadásul a tisztítása is egyszerűbb, mint az álló modelleké. 
 
A WC-csésze anyagának kérdése
 
Kicsit sem mindegy továbbá az sem, hogy milyen anyagból készül az adott szaniter. A fürdőszobai kerámiák szinte teljesen sima felülettel rendelkeznek, ezáltal a szennyeződések és a vízkő sem marad meg rajtuk hosszabb távon. A higiénia szempontjából az is lényeges, hogy ezeken a baktériumok sem tudnak megtapadni, így sokkal könnyebben tisztán lehet őket tartani. Egy jó kerámia szaniter felülete időtálló, nem kopik egyhamar, ezáltal garantáltan sok évig hű társunk lehet a mindennapok során. A nálunk is kapható Wellis termékekre a gyártó például akár tíz év garanciát vállal, ami nagy megkönnyebbülés egy olyan helyiség esetén, amit az ember nem szívesen rombol szét 1-2 év után. 
 
Ha tehát megfogalmazódott bennünk, hogy ideje lecserélni a szanitert, esetleg egy teljesen újonnan kialakított helyiségben van szükség WC-re, akkor érdemes szétnézni a kínálatunkban.
Tovább  

Legtöbbet eladott

1.
Wc, Wellis Clement Black matt fekete fali rimless WF00070
Wc, Wellis Clement Black matt fekete fali rimless WF00070

Matt fekete fali porcelán Clement WC Az ár a WC ülőkét nem tartalmazza! A perem nélküli � rimless � WC-k ...

Ára: 101.550 Ft/db
Megtakarítás: 5 350 Ft
2.
WC, Wellis Clement fali Rimless WF00016
WC, Wellis Clement fali Rimless WF00016

Wellis Clement fali Rimless WC Méret: 36x52x35 cm Az ülőke nem tartozék! Rimless WC � perem nélküli kialakítás A perem ...

Ára: 67.350 Ft/db
Megtakarítás: 12 550 Ft
3.
WC, Alföldi Bázis laposöblítésű alsó kifolyású 4037 *
WC, Alföldi Bázis laposöblítésű alsó kifolyású 4037 *

Alsó kifolyású, laposöblítésű WC-csésze Padlóra csavarozható Hosszú élettartam Magyar termék Kiváló minőség Magasság: 395 ...

Ára: 22.884 Ft/db
Megtakarítás: 9 234 Ft
4.
WC, Ravak Classic RimOff X01671
WC, Ravak Classic RimOff X01671

Olyan technológiával van ellátva, hogy a belső valóban könnyne tisztul és a Classic koncepcióval ideális megjelenést biztosít Az ülőke ...

Ára: 83.700 Ft/db
Megtakarítás: 9 300 Ft
Még több   
Oldal újratöltése ...
MégsemMentés