Egyéb - Szauna

...
Rendezés:
Termék/oldal:   / oldal

Szauna

 
Régóta álmodsz arról, hogy otthonra is beszerzel egy szaunát, amelynek köszönhetően esténként kipihenheted a nap fáradalmait? Akkor jó helyen jársz, ugyanis webáruházunkban számos kivitelből választhatod ki a tökéletes berendezést. Rendelhetsz tőlünk akár már kétszemélyes, de még 6-7 fő számára is alkalmas darabot egyaránt. Az eszköznek rengeteg előnye van, amely nemcsak a testre, hanem a lélekre is jó hatással van.
 
Érdemes tehát olyan típust beszerezni, amelynek mérete még pont megfelelő a család számára, akár hosszabb távon is. Nézz körbe a kínálatunkban még ma! 

 

Milyen szaunát válasszunk otthonra?

 
A szaunáknak két típusa van, az egyik az infra, a másik pedig a finn változat. Előbbinek a lelke az infrasugárzó, amely egy adott hullámhosszúságon, szemmel is észlelhető sugarat bocsát ki. Ennek köszönhetően nemcsak verejtékezni kezdünk, hanem a faggyúmirigyeket is működésbe hozzuk. Ez azért lényeges, mert a káros anyagok vízben nem oldódnak, azonban a testzsírokban igen, ezáltal pedig távozni tudnak a szervezetünkből. 
 
Ezzel szemben a finn szauna fokozza az anyagcserét, támogatja a salakanyag kiürítését a testünkből, illetve akár élénkíteni is tudja a szervezetet. Ezt a változatot használva sokkal gyorsabban ver a szívünk, ennek hála pedig a vér is könnyebben eljut mindenhová a testünkben. A finn szauna tökéletes megoldás allergiás betegség kezelésére, de hatással van továbbá az ekcémás bőrre is. Mivel ez egy gyulladásos probléma, így akár el is mulaszthatjuk azt. Tulajdonképpen elmondható tehát, hogy bármelyik eszköz megfelelő választás lehet, csak azt kell eldönteni, hogy milyen problémára keresünk megoldást. 
 

Milyen hőmérséklet uralkodik a szaunákban?

 
Az egyik legnagyobb különbség az uralkodó hőmérséklet. Míg a finn szauna általában 75-90 fokon működik, addig az infraszaunában ez fejmagasságban jelentősen lecsökken, egészen 35-45 fokra. Ebből az következik, hogy utóbbiban a szervezet jóval kevésbé terhelődik meg. Ez hasznos információ azok számára, akik nem bírják túlzottan a forró levegőt, esetleg az egészségügyi állapotuk nem teszi lehetővé, hogy hosszabb ideig tartózkodjanak abban a 75-90 fokban. 
 

Milyen gyakran használhatjuk az otthoni szaunát?

 
Fontos kérdés az is, hogy vajon milyen gyakorisággal vethetjük bele magunkat a szaunázásba. Jó hír, hogy az infraszauna akár napi szinten is alkalmazható, míg a finnek által kifejlesztett változatot nem jó heti kettőnél többször használni. Ez nemcsak az egészségünk miatt van így, hanem azért is, mert a finn szaunát sokkal nehezebb és időigényesebb felmelegíteni. Minden alkalommal várakozni kell, míg a kályha teljes mértékben felfűti a helyiséget. 
 
A szaunázás legfőbb szabályai
 
Ha pedig már rendelkezünk szaunával, esetleg komolyan tervben van, hogy otthonra is beszerzünk egyet, nem árt tisztában lenni pár fontos szabállyal. Bármikor is használnánk az eszközt, mindenképpen vegyük le az ékszereket, különösen a fémeket, hiszen ezek akár meg is égethetik a bőrünket. Ezt követően egy kisebb mosakodás sem árt. Ami az előkészületeket illeti, fontos, hogy a szaunázás előtt 1,5-2 órával már ne fogyasszunk semmilyen élelmiszert. Nem szabad azonban teljes mértékben éhgyomorral sem beülni, hiszen az alacsony vércukorszint veszélyes lehet. Valószínűleg mondani sem kell, de azért megemlítendő, hogy alkoholt fogyasztani előtte és közben is kifejezetten tilos!
 
A webáruházunkban kapható Wellis szaunák mindegyike prémiumminőségű, garantáltan nem lesz panasz azok működésére. Akár kétszemélyes, akár 6-7 fő számára is alkalmas típust választunk, sokkal jobban várjuk majd a munka utáni hazatérést, mint korábban. 
Tovább  
Oldal újratöltése ...
MégsemMentés