Fürdőkád - Hidromasszázs kád

...
Rendezés:
Termék/oldal:   / oldal
Kád – milyen kádat vegyek?
 
Fürdőszoba felújításnál meg kell hoznunk pár fontos döntést. Ilyen fontos döntések közé számít azt is, hogy kádat vagy zuhanykabint építsünk be fürdőszobánkba. Ha elég nagy térrel rendelkezünk természetesen mindkettőt beépíthetjük.
 
Ha testünk és lelkünk időnként egy nagyobb nyugtató fürdést igényel akkor kádra van szükségünk. Egy kád nagy mértékben befolyásolja a fürdőszoba kinézetét ezért alaposan fontoljuk meg döntésünk, hiszen rengeteg opció közül választhatunk. 
 
Sok gyártó kádja közül választhatunk, de érdemes tisztába lenni a részletekkel. Az alábbiakban végigvesszük ezeket a részleteket: 
 
1.Anyag
 
A legelterjedtebb kád meg mindig akrilból készült, de megtalálhatunk a kínálatban öntött műmárvány vagy kő kádakat is. Az akril kádak előnyei megkérdőjelezhetetlenek:
 
- az akrilkád hosszú ideig tartja a hőt és az alakját 
- felülete fényes, puha tapintású
- könnyen tisztítható antibakteriális alapanyagának köszönhetően
- strapabíró ezért a legtöbb gyártó 10 év garanciát ad rá
- könnyű, így nem terheli a födémet
- felveszi a szobahőmérsékletet
- felülete polírozással javítható
- nem színeződik el
 
A kádak jellemzően 3,2 mm, 4 mm vagy 6 mm-es akril lemezből készülnek és a végső merevségüket üvegszálas és gyantába ültetett farostlemez erősítéssel érik el. 
 
2. Forma
 
Mivel az akril alapanyag nagyon sokféle formavilágot enged meg gyártástechnológiai oldalon ezért mindenki könnyen megtalálhatja a neki leginkább megfelelő kádat. Javasoljuk, hogy a design oltárán ne áldozzuk fel azért a funkcionalitást és a kényelmet.
 
Alakjuk szerint az alábbi formákat különböztetjük meg:
 
 
Az egyenes kádakból található a legnagyobb méretválaszték és formájuknak köszönhetően egyszerűen betervezhetők a fürdőszoba terébe. Ha széles peremmel vásároljuk használhatjuk tárolónak azt a részt, ha vékony peremmel vesszük esztétikusabb hatást keltünk. Kádparavánnal szerelve nagy zuhanyzó részt kaphatunk. 
 
 
Ha elég nagy a fürdőszobánk és a sarok részt szeretnénk hasznossá tenni érdemes meggondolni sarokkád vásárlását. 140cm feletti sarokkádaknál már két ember is kényelmesen elfér. Sarok részébe kiülhetünk fürdéskor vagy tárolónak is használhatjuk. 
 
 
Az egyenes és a sarok kádak kombinációja. Előnyük, hogy nagyobb helyet kapunk mint a egyenes kádak esetén és egy kádparavánnal könnyen zuhanyzóvá alakítható. Ha nagyobb kádat szeretnénk de a helytakarékosságra is figyelünk, akkor megtaláltuk a megfelelő formát. 
 
 
3. Tippek
 
- Ha van rá lehetőség mindenképpen vásároljon gyári kádlábat a kádhoz (pár gyártó ajándékba adja azt: pl. M-acryl, Cersanit) és ne támasszuk alá plusz támasztékkal (pl. tégla vagy Ytong). 
- Előszőr a burkolással készüljünk el. Az akrilkádakra tilos ráburkolni, mivel a kád minimális mozgásteret igényel
- Ha tehetjük szakemberrel építtessük be a kádat
- Előre döntsük el hova szeretnénk elhelyezni a lefolyót. Ha többen szeretnénk használni és egymással szemben szeretnénk ülni érdemes középlefolyós kádat választani, hogy senkinek ne kelljen a lefolyón ülni
 
 
Ha egy hosszú nap végén többre vágyunk mint egy szimpla fürdés, akkor kérjünk hidromasszázs rendszert, melyet M-Acryl kádakba tudunk gyárilag szereltetni. 
 
A hidromasszázsnak számos előnye létezik:
 
- élénkítik a vízsugarak a vérkeringést
- segít eltávolítani a méreganyagot a szervezetünkből
- feszesíti a bőrt
- nyugtató hatással van a testünkre
- csökkenti a reumatikus panaszokat
Tovább  

Legtöbbet eladott

1.
Hidromasszázs kád, M-Acryl Rita  135x135, Wellness 22 fúvókás elektronikus
Hidromasszázs kád, M-Acryl Rita 135x135, Wellness 22 fúvókás elektronikus

Legnépszerűbb sarokkád forma, több méretben is|Lágyan kerekített ívű kád, mely fürdőszoba mérettől függetlenül ideális választás ...

Ára: 616.455 Ft/db
Megtakarítás: 32 445 Ft
2.
Hidromasszázs kád, M-Acryl Royal  180x110 Wellness Premium Plus 28 fúvókás elektronikus
Hidromasszázs kád, M-Acryl Royal 180x110 Wellness Premium Plus 28 fúvókás elektronikus

A királyok is ilyenben fürdenek|Elegáns formatervezésű kád a 2 személyes fürdőzést előnyben részesítőknek.|A kád ára tartalmazza a ...

Ára: 886.824 Ft/db
Megtakarítás: 46 676 Ft
3.
Hidromasszázs kád, Wellis Dublo E-Drive Touch 180 csaptelep nélkül WK00005-5
Hidromasszázs kád, Wellis Dublo E-Drive Touch 180 csaptelep nélkül WK00005-5

Méret: 180x130x66cm | Alapfelszereltség: 5 mm vastag, ergonómikus kialakítású, szaniter akril kádtest | Poliuretán haberősítés a ...

Ára: 797.900 Ft/db
Megtakarítás: 42 001 Ft
4.
Hidromasszázs kád, Wellis Rhone csapteleppel WK00125
Hidromasszázs kád, Wellis Rhone csapteleppel WK00125

Wellis Rhone hidromasszázskád | Méret: 170x85x58 cm | akril kádtest + E-Drive hidromasszázs rendszer | fejpárna | lefolyó+túlfolyó | ...

Ára: 926.060 Ft/db
Megtakarítás: 48 740 Ft
5.
Hidromasszázs kád, Wellis Tivoli csapteleppel WK00127
Hidromasszázs kád, Wellis Tivoli csapteleppel WK00127

Wellis Tivoli hidromasszázskád | Méret: 150x150x59 cm | akril kádtest + E-Drive hidromasszázs rendszer | fejpárna | színterápiás ...

Ára: 935.551 Ft/db
Megtakarítás: 49 249 Ft
Még több   
Oldal újratöltése ...
MégsemMentés