Egyéb - Medence

...
Rendezés:
Termék/oldal:   / oldal
Jakuzzi (masszázsmedence)
 
Napjainkban egyre népszerűbbek lettek a jakuzzik. Webáruházunkban a Wellis medencék teljes kínálata rendelhető. Szakértő kollégák segítenek kiválasztani a nekünk és családunknak legmegfelelőbb masszásmedencét. A lentiekben végigvesszük a legfontosabb tényezőket, amiket egy medence vásárláskor figyelembe kell venni valamint választ adunk a leggyakrabban feltett kérdésekre.
 1. Melyik gyártó termékét vásároljam?
Cégünk Magyarország és Európa vezető jakuzzi gyártója a Wellis kiemelt PRÉMIUM partnere, így egyedülálló kedvezményekkel kínálunk lehetőséget medencék vásárlására. A Wellis 2 gyártóegységében éves szinten több mint 15.000 medencét készít.
 1. Mekkora medencére van szükségem?
Mérjük fel az igényeinket. Gondoljuk át hányan szeretnénk használni a medencét, illetve mekkora helyünk van a jakuzziknak. Egy nagyobb medence kihasználatlansága felesleges költségekbe kerül, míg egy kisebb medence egy családi vagy baráti összejövetel esetén kevésnek bizonyulhat. Ha tudjuk, hogy csak a párunkkal szeretnénk használni a jakuzzit válasszuk 2-3 személyes kivitelt. Ha szeretnénk 1-1 baráti vagy családi összejövetelen középpontba helyezni a medencénket érdemes 5-6 fős kivitelt választani.  
 1. Milyen fenntartási költségekkel lehet számolni?
A jakuzzi havi költségei az alábbiakból állnak:
 • víz fűtése
 • víz szűrése
 • víz vegyszeres kezelése
Egy kisebb 3-4 fős medencét ha egész évben hetente 2-3 alkalommal használjuk alkalmanként 1 órát, akkor a fenntartása 7.000-10.000 Ft között lesz. Ugyanez egy 5-6 személyes medence esetén átlagosan 10.000-13.000 Ft között várható. Ez a költség nem csak az áramra vonatkozik, hanem a víz felfűtésére, vízkezelésre és a masszázs használatára is kiterjed. A megfelelő szigetelés és a thermotető elengedhetetlen kelléke az energiahatékony üzemeltetésnek. A Wellis medencék mindegyike hőszigetelt burkolattal rendelkezik.
 1. Érdemes árajánlatot kérnem?
Kollégáink személyre szabott kedvezményekkel készítik el az árajánlatokat, így mindenképpen érdemes. 
 1. Milyen belső színben rendelhető a medence?
Összesen 4 belső szín kapható.
 
Alba Pearl White (bal felül)
Sterling Silver (jobb felül)
Tuscan Sun (bal alul)
Midnight Canyon (jobb alul)
 

 
 1. Mennyi a szállítási határidő?
Aktuális készlettől függő. Ha van készleten pár nap alatt tudjuk szállítani, egyedi konfiguráció esetén azonban több hónnappal is lehet számolni, így érdemes megrendelés előtt pontosítani.
 1. Megrendeléskor mennyi előleget kell befizetnem?
Megrendeléskor 30% előleg befizetése szükséges, a fennmaradó 70% a szállítást megelőzően kell átutalni.
 1. Meddig szállítják a termékeket amennyiben igénybe veszem a házhoz szállítás szolgáltatást?
A kiszállítás egy 7,5 tonnás emelőhátfalas kocsival történik. A medence raklapra állítva van csomagolva. A kocsin lévő béka segítségével a kolléga oda húzza a terméket ahova kéri, de fontos tudni, hogy ez csak addig tud működni, amíg a béka tud mozogni. Ha van egy lépcső vagy saras a talaj és nem gördül rajta a béka, akkor odáig tudjuk csak szállítani. A végső helyére mindenképpen a tulajnak kell helyezni a jakuzzit, amihez 5-6 ember szükséges.
 1. Mi a teendő, ha a masszázsmedence szűrője elszennyeződött?
A szűrőt hetente-kéthetente erős vízsugárral tisztítsa ki! Használattól függően bizonyos időközönként 1-2 órára Filter Cleaner-es langyos vízbe javasolt beáztatni, majd erős vízsugárral alaposan kiöblíteni.
 1. A masszázsmedence használata előtt le kell zuhanyozni?
Igen, alapos tisztálkodás szükséges. Ezzel óvjuk medencénket, növeljük a termék élettartamát valamint csökkentjük a szűrési ciklust.
 1. Szükséges kezelni a masszázsmedence oldalburkolatát?
Az oldalburkolat alapanyaga időjárásálló műanyag. Ápolni, felületkezelni nem kell.
 1. Mire kell figyelni a helyszín kialakításakor?
A helyszínt a termék megrendelésekor átadott bekötési rajznak megfelelően szükséges szakemberrel előkészíttetni. A berendezések csak a megfelelően előkészített helyszínre telepíthetőek, építhetőek be szakszerűen. Fontos figyelni pl. a bekötési rajzon említett szükséges kábelhossz meghagyására, a megfelelő elektromos ellátásra, a 30 mA-es érzékenységű életvédelmi relé (fírelé) beépítésére, valamint egyes termékeknél a padlóösszefolyó kialakítására.
 1. Milyen vízkeringető motorral szerelik a masszázsmedencéket?
Gecko CMXP típusú alacsony fogyasztású (190W) energiatakarékos, halk működésű vízkeringető szivattyú motorral szereljük masszázsmedencéinket.
 1. Szükséges megrendelnem a masszázsmedencéhez a thermotetőt?
Igen, a medencetető csökkenti az energiaveszteséget, minimalizálja a hőveszteséget és az elpárolgást, nem engedi, hogy a levelek, és más szennyeződések a masszázsmedence vizébe kerüljenek, valamint megvédi a medencét a tűző nap UV sugárzásának káros hatásai ellen. A használaton kívüli masszázsmedencét javasolt a thermotetővel lefedni!
 1. Mennyi a maximum hőmérséklet, ami nem károsítja a medencét?
Vízhőmérséklet állítás, 8,0 és 40,0 C fok között lehetséges.
 1. Hány C fokos a javasolt optimális vízhőmérséklet?
32-38 C fok. Kisgyermekek esetén alacsonyabb vízhőmérséklet javasolt. A víz hőmérsékletét minden esetben ellenőrizze a kezével, mielőtt a gyermek belép a medencébe, és győződjön meg róla, hogy az a gyermek számára megfelelő hőmérsékletű.
 1. Elfagyni a rendszer semmilyen esetben nem tud? Van-e olyan érzékelője, ami bármilyen elfagyási vészhelyzetben beindítja a fűtést?
Télen, a használaton kívüli masszázsmedencék „téliesítését” ajánljuk. A víz leengedését követően fagytalanítjuk a rendszert, azaz a motorokból és csövekből eltávolítjuk a maradék vizet. Abban az esetben, ha télen is használatban van a masszázsmedence, úgy fagyás-veszély esetén az összes motor bekapcsol, majd addig működik, amíg a víz hőmérséklete el nem éri a 8 C fokot.
 1. Van lehetőség előre beprogramozni a kívánt időpontot, amikorra fel kellene fűteni a medencét?
A gazdaságossági szempontokat is figyelembe véve, heti több alkalom medence használat esetén nem célszerű a vízhőmérsékletet jelentősen mérsékelni.
 1. Van lehetőség a masszázsmedence távoli vezérlésére?
Igen. Számos medencénkhez választható opció a Wellis Smartphone alkalmazás, mely Azonnali hozzáférést és irányítást tesz lehetővé távolról. Bárhol, bármikor hozzáférhet jakuzzija vezérléséhez, így az otthoni WiFi rendszerre csatlakoztatott medencén beállíthatja a víz hőmérsékletét, a keringetést vagy akár ellenőrizheti a medence aktuális állapotát.
 1. A masszázsmedence jet automatikusan leáll negyedóra működés után. Azonnal újraindíthatom, vagy várni kell valamennyit? Hányszor indítható újra szünet nélkül vagy szünettel?
A hidromasszázs rendszer biztonsági okokból – illetve az izomláz esetleges kialakulására némán figyelmeztetve – 15 perc működés után automatikusan leáll. Szünet nélkül bármennyiszer újraindítható.
 1. Abban az esetben, ha főként télen, ritkábban (hetente kb. 3x) használjuk, melyik a leggazdaságosabb üzemeltetés, figyelembe véve a felfűtés energiaigényét? Heti néhány esetben használjuk, és 37 C fok a kedvenc hőmérsékletünk. A Standard üzemmódot, csak akkor kapcsoljam be, ha fel akarom fűteni a medencét? Vagy inkább maradjon mindig Standard-ben?
Heti 2-3 naponta történő használat esetén a leggazdaságosabb a kívánt (37 C fok) hőmérsékleten tartani a masszázsmedence vizét. A kiváló szigetelésnek és a thermotetőnek köszönhetően ez kisebb energiafogyasztással jár, mintha a lehűlt vizet kellene mindig újra felfűtenünk, a vízfűtés folyamatos működése mellett. Fél fok vízhőmérséklet-csökkenés után kapcsol be a vízfűtő rendszer. Nyáron érdemes alacsonyabb hőfokon tartani a víz hőmérsékletét, amikor a külső hőmérséklet egyébként is nagyon meleg.
 1. Áramszünet esetén automatikusan visszaáll az utolsó programra?
Áramszünet esetén automatikusan visszaáll a beállított üzemmódra.
 1. Mi az ideális szűrési időtartam?
A szűrési időtartam 1 óra – 24 óra folyamatos üzemmódra állítható. Amennyiben Önnek InClear automata vízkezelő rendszerrel szerelt masszázsmedencéje van, úgy a megfelelő mennyiségű bróm előállítás érdekében a vizet legalább napi 8 órán át javasolt cirkuláltatni. Az ideális a 8 órás (2x4 órás) időtartam.
 1. Milyen kiegészítőket vásároljak a medencéhez?
Az alábbi kiegészítők közül tudunk választani: Katt ide!
Tovább  
Oldal újratöltése ...
MégsemMentés