Zuhanykabin - Zuhanyajtó, válaszfal, paraván

...
Rendezés:
Termék/oldal:   / oldal

Zuhanyajtó, válaszfal, paraván

 
Legyen szó bármilyen használati tárgyról vagy eszközről, egy biztos, nemcsak a funkcionalitás, hanem a kényelem is legalább annyira fontos. Ugyanez elmondható a fürdőszobáról is, hiszen egy praktikusan felszerelt helyiségnek bőven akad előnye. Itt nemcsak az a fontos, hogy jó legyen a térkihasználás, hiszen a lényeges szempont az optikai nagyítás, illetve a berendezések kiválasztása. Ide tartozik a zuhanyajtó, válaszfal, illetve a parván is, attól függően, hogy mire van szükség.
 
Szerencsére a webáruházunkban bőven akad miből válogatni, nézz körül bátran!

 

Zuhanyajtó, válaszfal vagy paraván?

 
Az talán nem titok, hogy egy zuhanykabin kényelmességének egyik fő pontja a megfelelő ajtó kiválasztása. Ez ugyanis meghatározza a berendezés által elfoglalt helyet, illetve természetesen hatással van a belső térre, ami a zuhanyzás élményét befolyásolja. Azonban egy gondosan kiválasztott modell sokat dobhat a helyiség stílusán, egy üveg változat pedig tovább tágíthatja az amúgy igencsak szűk teret. 
 

A méret kérdése

 
Az első és legfontosabb, hogy megfelelő zuhanykabint válasszunk, hiszen sokszor tapasztalni azt, hogy az emberek túl kicsi, esetleg túl nagy berendezést szereltetnek be. Nem érdemes azonban minden létező teret kihasználni, hiszen az sokszor zsúfoltságot eredményezhet. Érdemes inkább úgy tervezni, hogy az elrendezés egy kicsit szellős maradhasson. Ezt megtehetjük zuhanyajtóval, válaszfallal, illetve paravánnal egyaránt. Utóbbi természetesen a kádak esetében jöhet szóba, hiszen hiába gondoljuk, hogy egy kisebb fürdőszobában nincs helye, akadnak olyan gyártók, akik kisebb méretekkel rendelkező változatokat készítenek. Ezzel megkönnyítik a családosok, a kisgyermekesek, illetve azok életét, akik esténként szeretnek egy kicsit ellazulni egy kád meleg és habos fürdőben. 
 
Ha azonban zuhanyajtóról van szó, akkor mindenképpen olyan típust érdemes beszerezni, ami illeszkedik a zuhanytálcára, amit gond nélkül ki tudunk nyitni. Egy gondosan kiválasztott és szép ajtó ráadásul esztétikailag is jó hatást eredményezhet, ami fontos, hogy impozáns látványt nyújtson a helyiségben. 
 

Mi a teendő a nem szögletes kabinok esetében?

 
Ha íves zuhanytálcánk van, akkor bizony kicsit máshogy kell gondolkodni, hiszen oda nem alkalmas egy hagyományos ajtó. Bár ezek is általában 90 x 90-es mérettel rendelkeznek, azonban az ív miatt nem illeszkedik rá minden létező ajtó és válaszfal. Bár ez a kivitel sokkal helytakarékosabb, ebből a szempontból érdemes átgondolni, hogy vajon mennyire éri meg nekünk kiegészítőket vadászni hozzá. Szerencsére azonban a webáruházunkban bőven akad íves zuhanykabinra való ajtó, ami azért nagyban megkönnyíti a vásárlást. 
 
A zuhanyajtók típusai
 
Nem mindegy azonban az sem, hogy jobbos vagy balos nyitásirányú darabot választunk. Ez ugyanis olyan, mint egy szobaajtó, nem minden irányban lesz megfelelő. Ez a kivitel teljes méretében nyílik, ezáltal muszáj, hogy legyen rendelkezésre álló szabad tér ahhoz, hogy ki és be tudjunk szállni. Azonban fontos megjegyezni, hogy talán ez a legmegbízhatóbb típus, mivel ezt a legegyszerűbb beszerelni. 
 
Léteznek azonban csukló, toló, illetve oldalfalak is. Előbbi hasonlít egy régi harmonikaajtóhoz, tehát egy kicsit összecsuklik, így kis helyet foglal el. Csukódhat kifelé, azonban ebben az esetben a tervezés során számolni kell az ajtó méreteivel is.
 
A toló zuhanyajtó pedig egy rendkívül helytakarékos megoldás, hiszen ebben az esetben nem foglal helyet, hiszen rá lehet húzni a másik felére. Bármelyikről legyen szó, a webáruházunkban mindegyikből bőven akad a kínálatban!
Tovább  
Oldal újratöltése ...
MégsemMentés