Tanácsok a fürdőszobánk átalakításához

2020. május 20. - szerda// Bíró Zoltán //

Tanácsok a fürdőszobánk átalakításához

Megérkezett a jó idő, lassan itt a nyár. Sokan adják ilyenkor fejüket a különböző felújításokra otthonukban. Ha a fürdődet tervezed átalakítani vagy felújítani, akkor segítünk pár hasznos tanáccsal, hogy megkönnyítsük a dolgodat.

Hogy miért is fontos, hogy a fürdőszobád igényes legyen és otthonos?
 
Lehet nem is gondolunk rá, de igen csak fontos és központi pontja a lakásunknak. Az ágyból kikelés után innen indítjuk a napunkat és este itt tesszük rendbe a testünket mielőtt bekuckóznánk a tv elé.

Ha biztosan nem szeretnénk kisebb baleseteket, akkor burkolat választásnál a padlóra mindenképpen olyat vásároljunk, ami rendelkezik csúszásmentes megjelöléssel. Az R10-es jelölés tökéletes választás, hiszen ezeket a típusokat könnyebb takarítani, mint a magasabb besorolásúakat. Minnél nagyobb a csúszásmentessége, annál nehezebb feladatunk lesz a takarításánál, ezt tartsa észbe a választásnál! Tökéletes választás a Kanjiza Cement Bone burkolat.



Figyeljünk oda az optikai hatásokra is! Ha kis helyiséggel rendelkezünk kerüljük a nagy lapokat és ne válasszunk túl élénk, mintás vagy sötét színű burkolatokat. Nagyobb hely esetén nyugodtan válaszhatunk nagyobb burkolatokat, ilyen esetben igen elegáns megoldást kaphatunk. Egy 60x120 lap mondjuk a Valore Ret Grey csodásan mutat nagyobb helyiségekben.

Ha fa járólapban gondolkozunk csak vízálló terméket válasszunk és töltsük ki a réseket rugalmas vízzáró csíkokkal! De akár minőségi famintázatú kerámialapokkal is elérhetjük a kívánt hatást.

Miután megvagyunk a padlóval jöhetnek a falak. A mai divatok már nem részesítik előnyben a falig felfutó burkolatokat. Érdemes olyan helyen csempézni, ahol rendszeresen víz éri a falat vagy az egész fürdő magasságának maximum a felét burkoljuk le. Felette használjunk vízálló festéket, majd a festett részekre tehetünk ki képeket vagy fúrhatunk oda polcokat, olyan dolgokat, amiktől otthonosobban érezzük magunkat.



Miután megvagyunk a burkolással ideje lesz eldönteni, hogy kádat, zuhanykabint vagy esetleg mindkettőt szeretnénk. Egy praktikusan kiválasztott kádban egy kádparaván segítségével, akár ugyanúgy élvezhetjük a zuhanyzást mint egy kabinban. Ezt mindenképpen érdemes átgondolnunk, ha fürdeni és zuhanyozni is szeretnénk, de nem rendelhezünk nagy helyiséggel.

Bármilyen kádat is választunk el kell döntenünk, hogy előlappal vagy előlap nélkül szeretnénk-e. Ha úgy döntünk, hogy előlap nélkül szeretnénk, akkor nagyon figyeljünk oda arra, hogy a szifonnál legyen egy szerelőnyílás vagy egy kiemelhető csempe. Ez azért fontos, hogy ha bármi probléma adódna, akkor nem kell kibontanunk a kádat a hibaelhárítás során.

Ha zuhanykabin vagy ajtó mellett döntünk, akkor gondoljuk át, hogy mennyi helyre lesz szükségünk. A zsanéros megoldásúak általában kifelé nyílnak, így szükségünk lesz akkora helyre, hogy ki tudjuk nyitni az ajtót. A görgős kabinok és ajtók esetén kevesebb helyre van szükség, de azt ne felejtsük, hogy ezek a görgők egy idő után elhasználódnak, így szükségünk lehet az utánpótlására. Szerencsére ez nem egy drága mulatság, darabjához 500-1000 ft között hozzájuthatunk.

+ 2: A radiátor és a világítás

Ha szeretnénk a fürdés vagy tusolás után egy kellemes, meleg törülközőben szárítkozni, akkor mindenképpen szerezzünk be egy törülközőszárító radiátort. Ezek a legtöbb esetben elektromosak és már egyálatlán nem fogyasztanak sokat. Ráadásul ha fürdőnk nagyon párás, segítenek abban, hogy törülközőink ne maradjanak nyirkosak. Az Arezzo design Onyx White egy exclusive modell ami a legmodernebb fürdőszobában is megállja a helyét.



Mikor már a lényegi résszel végeztünk, akkor jöhet a világítás tervezése. Figyeljünk oda a természetes fényforrásra és ez alapján döntsük el, hogy hova rakjuk a tükröt. Lámpát rakhatunk a tükör fölé is, de nőknél a sminkelés, férfiaknál a borotválkozás miatt szerencsésebb, ha kétoldalt helyezünk el egyet-egyet. De ha a pénztárcánk megengedi, akkor kereshetünk olyan tükröt is, ami beépített világítással és páramentesítővel rendelkezik.
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?