Segédanyagok - főszerepben a kiegészítők

2017. szeptember 27. - szerda// mozaikkeramia.hu //

Segédanyagok - főszerepben a kiegészítők

A lakásfelújítás vagy építkezés esetén is igaz a bölcsesség: minden a részleteken múlik!

A legszebb, legdrágább csempe sem lehet tökéletes a hozzáillő fuga nélkül, a legjobb minőségű parketta is hullámos lesz aljzatkiegyenlítő hiányában. És bizony a legpompásabb fürdőszobát sem élvezhetjük sokáig megfelelő folyékonyfólia vagy szilikon-szigetelés nélkül. A segédanyagokról kevés szó esik, pedig elengedhetetlen tartozékai a munkálatoknak.

Csámpás csempe
Csempét az ember évekre, évtizedekre választ. Az ízlésünkhöz passzoló stílus megtalálása sem egyszerű feladat, hát még a megfelelő szakember felkutatása. Ha pedig mindkettő megvan, még mindig ott a csemperagasztó, amin hajlamosak vagyunk spórolni, pedig nem éri meg. Egy olcsó, gyenge minőségű ragasztóval a munka is nehezebb, hosszútávon pedig súlyos költségeket jelenthet a lehullott darabok kicserélése, vagy akár egy teljes újracsempézés. Népszerű csemperagasztónk a Murexin KMG25 flexibilis ragasztó.

Fugas kérdés
Mindannyian jártunk már olyan fürdőszobában vagy konyhában, ahol minden tökéletes harmóniában volt - kivéve a fugát. Régi beidegződés, hogy a fuga csak fehér lehet (ami idővel szürke, aztán fekete lesz), pedig manapság már számtalan szín közül válogathatunk. Ízléses megoldás, ha a csempe tónusához hasonló, de sötétebb vagy világosabb árnyalatút tetetünk fel. A korszerű fugák többsége vízlepergető hatású, így hosszú ideig megőrzik eredeti szépségüket, akár csak a Murexin FM60 Bahama fugázója.

Szilikoncsoda
A szilikonos tömítők számtalan területen bevethetők: ablakok hézagjainak javításánál, a fürdőszoba szigetelésénél, vagy műanyag ablakok hibáinak kitöltésénél. Az ecetsav bázisú szilikonpaszták nemcsak szigetelnek, de gombaölő hatásúak is, így megóvhatjuk a zuhanytálcát, kádat vagy csaptelepet az elszennyeződéstől. Használatuk pofonegyszerű, néhány típus pedig az UV-sugárzásnak is ellenáll, így ezeket kültéren is bevethetjük. A Murexin Sil60 szaniterszilikon szürke színben is tökéletes választás.

Mindennek a legalja
Főleg régebbi építésű házak, lakások felújításakor fordulhat elő, hogy a padló egyenetlen, hézagos, ezért kiegyenlítésre szorul. Erre nyújtanak megoldást az önterülő aljzatkiegyenlítők, melyeket használhatunk parketta, kerámia vagy természetes kő, valamint egyéb padlóburkolatok lefektetése előtt. A gyorskötésű változatokkal akár 24-48 órával a kiegyenlítés után már kezdhetjük is a munkát. A Murexin ST 215 egy jól terülő lassú kötésű aljzatkiegyenlítő.

Biztos alapok
Hidegburkolás vagy vakolás előtt célszerű egy megfelelő alapozóval előkezelni a felületet. A mai, korszerű anyagok alacsony illékony szervesanyag-kibocsátással rendelkeznek, így egészségünkre sem ártalmasak. Tapadásfokozó hatásuknak köszönhetően nagymértékben megkönnyítik a burkolást. Egyes tapadóhidakkal az új csempét a régire is felrakhatjuk, így a fürdőszoba-felújítás egyszerűbb, és kevesebb rombolással jár.
Webáruházunkban számos egyéb hasznos segédanyagot talál, melyek megkönnyítik a felújítási munkálatokat!
Tetszett bejegyzésünk? Ossza meg ismerőseivel is!
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?