Laminált padló, a melegburkolatok sztárja

2017. január 10. - kedd// mozaikkeramia.hu //

Laminált padló, a melegburkolatok sztárja

A laminált padló ötvözi a fa melegségét, kellemes kisugárzását a modern feldolgozó eszközök nyújtotta lehetőségekkel. Bejegyzésünkben segítünk a majd kétszáz elemes laminált padló kínálatunkból kiválasztani a tökéletes melegburkolatot!

Mi a laminált padló legfőbb jellegzetessége?
Laminált padló esetén egy olyan burkolattal lesz szerencsénk együtt élni, mely időtálló, könnyen tisztítható, nem éghető, és roppant sokoldalú (pl. antikolt vagy strukturált) designlehetőséget rejt magában.  Jártában-keltében, a kisforgalmú irodáktól kezdve, a táncos szórakozóhelyekig Ön is számtalanszor találkozhatott már vele, és ez nem véletlen…
Fontos tudnivaló, hogy a laminált burkolatok alapanyaga több mint 90% valódi fa! Pontosabban olyan „célaprítéknak” nevezett környezetbarát fűrészáru, melyből aztán több szilárdságú fokozat szerint hordozólapot készítenek. Termékkínálatunkban számos homogén struktúrájú zárt felületekkel rendelkező HDF (high density fibreboard=nagytömörségű rostlemez) padlólap található, melyek kemény, nyomásálló kopórétegét az ún. melamingyanta adja.

Az ellenálló laminált padló
Ha attól tart, hogy a laminált padlóburkolatok a szalagparkettánál kevésbé bírja a gyűrődést, mindenképp szeretnénk eloszlatni a kételyeit. Az impregnált padlólapok ugyanis alapvetően kisebb mértékben reagálnak a környezet hatásaira, mint az élő fa, mintázatuk mégis valósághű, és ami az összhatás szempontjából ugyancsak lényeges: nélkülözi a nagymértékű árnyalatbeli eltéréseket is. Természetesen lesznek, akik számára épp emiatt válik a laminált padló túl „sterillé”, pont az ő igényeikre állítják elő a természetes fa szalagparketta mintázatú laminált padlókat, mint például az Eurowood Chalet Tölgy Supreme natúr  elnevezésű burkolata.

A laminált padló egyik legfontosabb paramétere: a kopásállóság
Ha már itt tartunk, érdemes a design utáni leglényegesebb szempontra kitérni: a padlóburkolatok leírásánál lehetőségünk van a kopásállóságra szűrni, a célhelyiség forgalma, kihasználtsága, funkciója alapján.
 
Lakossági, 31 kopásállóságú laminált padlóinkat kisebb forgalmú, és kevesebb kopásnak, szennyeződésnek kitett helyiségekbe pl. hálószobába, gyerekszobába ajánljuk. Jó ár-érték aránnyal rendelkezik ebben a kategóriában a Koycegiz Tölgy.
 
Nagyobb forgalmú helyiségekben a lakossági 32-es típusok nyújtanak igazán megbízható tartósságot. Étkezőkbe, folyosókra például tökéletes választás a vízálló Swiss Liberty castle tölgy padló.
 
Irodai, közösségi használatra, kisebb forgalmú üzletekbe a közületi 32-es típus ajánlott. A prémium laminált padló a legfrissebb belsőépítészeti trendeket tükrözik. Valódi fa hatás, szofisztikált erezet, első osztályú kidolgozás: minden egyben, ami egy elegáns irodához, üzlethelyiséghez szükséges.
Extra terhelésre a közületi 33-es típusok a legmegfelelőbbek. Mire kell itt gondolnunk? Nem meglepő, hogy a nagy forgalmú és erősen koszolódó várótermek, éttermek, iskolák padlózata jelentős terhelésnek van kitéve, ezért ilyen használatra készülő laminált padló esetén ne sajnáljuk se az időt, se a pénzt az ideális termék kiválasztására. 

Tisztítása? Egyszerű és problémamentes!
Szerencsére a laminált padló jól kezelt és zárt felületén a szenny nagyon nehezen tapad meg, így a padló tisztán tartásához egy enyhén nedves törlőkendő teljesen elegendő. Vigyázzunk, hogy sose legyen túlságosan vizes a felmosóruha, mert az árt a padlónak és felduzzadáshoz vezet. A piacon léteznek már kifejezetten laminált padló tisztításához előállított szerek, melyek ideális esetben nem tartalmaznak viaszokat és olajokat. (Máskülönben a „zsírjellegű” anyagok egy kenődő réteg formájában a padló felületén tapadnak meg – a járás- és törlésnyomok kialakulásában ők a ludasok!)
 
Ha tetszett bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel is!
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?