HOGYAN VÁLASSZA KI A LEGJOBB SZABADON ÁLLÓ KÁDAT?

2022. szeptember 21. - szerda// M-Acryl //

HOGYAN VÁLASSZA KI A LEGJOBB SZABADON ÁLLÓ KÁDAT?


 

Ha egy film szereplője elnyúlik egy térben álló kádban (szemein uborkaszeletekkel), azzal finoman üzeni: „gazdag vagyok”.

Vagy: „jó ízlésem van”.

„Tudok élni – nagyon jól vagyok”.



 A szabadon álló kádak épp reneszánszukat élik: régen csak térben álló kádak léteztek, mert akkor még nem volt könnyű technológia arra, hogy „rátoljuk a falra”. Ám amint meglett a módszer, a falhoz vagy sarokba épített kádak helytakarékosságuk miatt szinte minden fürdőszobában átvették a fürdés fölötti uralmat, mint az Avalon térkád.



MA MÉG KERESNI KELL A TÉRBEN ÁLLÓ KÁDAKAT, DE AKI KERES, AZ NEM AKÁRMIT TALÁL:

Az itt bemutatott M-Acryl szabadon álló kádak olyan gyönyörűek, hogy ékszernek is elmennének. Ékszerek, melyeket a teljes testével tud viselni. Vagy a kád viseli Önt? Ezt ráér fürdés közben eldönteni.

Ami biztos, hogy a szabadon álló kádak:

  • gyönyörűek, mert nem kell kompromisszumot kötni a fallal: a kádforma a kádmester elképzelései szerint tud érvényesülni.
  • kényelmesek, lehet bennük kezet-lábat lógatni – ha a falra tolja, akkor csak egyik oldalon tudja kezét lezseren kiengedni a kádból. Ha szabadon áll a kádja, akkor mindkét kezével levegőzhet.



 

  • bárhova rakhatók – nagy ablak és teraszajtó pompás kilátással? Tegye oda. Csöndes kis fürdőszobazug? Tegye oda. Mégis csak rá akarja tolni egy falra? Tegyen úgy!



 

VÁSÁRLÁS ELŐTT EZEKRE NAGYON FIGYELJEN (ÚTMUTATÓ TÉRBEN ÁLLÓ KÁD KIVÁLASZTÁSÁHOZ)

A kád tipikusan olyan nagy vétel, ahol az árnak másodlagosnak kell lennie akkor, ha valaki az elégedettségét szeretné maximálni. Ennek oka az, hogy évtizedes döntésről beszélünk: a kádnak 15 év múlva is szépnek, kényelmesnek és biztonságosnak kell lennie.

Mit ér az a kád, ami most a legolcsóbb a piacon, de 6 év alatt besárgul, szétreped, mert kispórolták belőle a rétegeket? Gyakori kádcserével már nem is olyan olcsó. A kád teljes élettartamára érdemes költséget számolni – és minél tovább jó egy kád, annál jobban eloszlik a vételár.

26 éve készítünk és forgalmazunk kádakat, ezért tapasztalatból mondom, hogy mikre figyeljen, amikor szabadon álló kádat néz.

Tipp: a listát nyomtassa ki (vagy mentse telefonjára) és vigye magával a fürdőszobaszalonokba. Ha M-Acryl térkádat néz, azok minden pontot teljesítenek, mert tudjuk, hogy ezek mindegyike fontos az igényes vevőinknek.



1. Hány év garanciát kapok a kádra?
Keresse a minél hosszabb garanciát – a legjobb kádakra a gyártók örömmel adnak hosszú garanciát, mert tudják, hogy minőségi a portéka, tesztelték a gyártás alatt az anyagot és van több ezer eladott vevő után tapasztalatuk a megbízhatóságról. Az M-Acryl térben álló kádjaira 15 év garancia jár, ez jelenleg a piac legjobb garanciaajánlata.
 

2. Mennyire erős a kádhéj?
Legyen kívül luxus, belül biztonság: a kádanyag kap hideget-meleget, bírnia kell a fürdőző testsúlyát, karcolásmentesen kell tűrnie a ráejtett fém zuhanyrózsát, deformálódás nélkül kell bírnia az éveket.

Hogyan biztosítja ezt a tartósságot az M-Acryl?

3 erősítőréteget raktunk a kádhéjra. Ezek egyikét sem látja, mert a 4,5 mm vastag öntött szaniterakril (ez a külső felület) alatt található az első speciális üvegszálas-gyantás keverék merevítés, majd a kádfenék részen (12 mm-es forgácslap), ezután a második és harmadik réteg erősítés. Így az M-Acryl kád döbbenetesen erős és tartós, mégis meglepően könnyű.


 

3. Europában készítik?
Az M-Acryl  több, mint két évtizedes magyar márka,  és Európában készíti a kádjait (nem mondjuk Kínában gyárt vagy az Egyesült Államokból importál). Van, akinek ez érzelmi kérdés. Van, aki  a biztonság miatt választ  Európait (kevesebbet utazik valami = kisebb ökológiai lábnyom). És van, aki a praktikum miatt: akárhol lakik az országban, a központi raktárunk teljes felszereltsége legfeljebb 200-300 km-re lesz Öntől, így gyorsan kapja a jót – nincs vám, nincs több hetes várakozás, nem úsznak át az óceánon az alkatrészek és nincs idegen nyelvű ügyfélszolgálat, akinek még a köszönését sem érteni.

4. Sárgulásra hajlamos a kád?
A régi műanyagkádak bizony sok esetben sárgultak – nem az irigységtől, inkább az UV-től, a kezeletlen víz és az agresszív vegyszerek találkoztak az elavult technológiával felületkezelt szaniterrel. És a sorsa sárgulás lett. Az M-Acryl a gyengéd tisztítószerek mellett (melyekből most kap egy félliteres dobozt ajándékba) ezt úgy oldja meg, hogy kimagasló minőségű szaniterakrilt használ, ami örökkön hófehér.  A végeredmény egy 15 év múlva is ragyogóan hófehér kád.



5. Milyen „dizájnos” a túlfolyó?
Az M-Acryl szabadon álló kádjainál a króm dizájn túlfolyón folyik el a túlzott lelkesedésből kádba töltött víz. A króm karcolástűrő, könnyen tisztítható, sima felülete miatt a hagyományos túlfolyókhoz képest nehezebben telepszik meg a belső felületén a penész, ezért sokkal higiénikusabb a régi társainál. éS nem mellesleg légies külsőt kölcsönöz, mint a Belle térkád esetében is.



 

6. Biztos és erős lábszerkezet.
Az erős lábazat magától értetődő előnye a stabilitás: részben a kádláb szerkezete és mérete biztosítja, hogy fürdőzés közben Ön ne dőljön fel a káddal együtt, mint az üres joghurtos pohár, ha kanalat rak bele.

 

Ugyanilyen fontos az is, hogy egyenletesen veszi le a terhet az akrillemezről és adja át a súlyt a padlónak – a jó súlyelosztás miatt sem a csempe (vagy más padlóelem), sem a kádhéj nem sérül. (Nem lesz benyomódás, súly miatti repedés.)

Mindez nem a jövő hét, hanem a jövő évtized problémája… lenne. De a jó kádlábbal nem lesz gond.

Bónusz: az M-Acryltól (ejtsd: emakril) már felszerelve kapja a kádlábakat, mert mi a szabadon álló kádjainkkal élményfürdőzést és relaxációt kínálunk, nem LEGO-készletet és egész délutános szerelést.

7. Gyönyörű oldalburkolat.
Bárkit megkérdezek, miért döntött egyik vagy másik kádmodell mellett, szinte mindig technikai indokot hallok.

A magunk számára sem bevallott tény mégis az, hogy sokszor szépség alapján döntünk (vagy legalább befolyásol minket). A kádam az otthonom része lesz: fontos, hogy olyan legyen, amilyet megálmodtam.

Az M-Acryl tervezői mindig naprakészek a lakberendezési trendekben (mert egyeztetünk a kollégákkal és kiállításokra járunk), figyeljük a vásárlói visszajelzéseket is, szemléljük a piacot. A szépséghez nemcsak a dizájn tartozik, hanem a luxusórákat idézően tökéletes finis: a választható oldalburkolat olyan tökéletes illeszkedéssel simul rá a kádra, mintha vákuumcsomagoltuk volna: sehol egy rés, egy sorja, egy hiba. (Fehér, fekete és matt fekete kivitelek közül választhat. Nehéz választás, mind gyönyörű! A Paradise modell egyszerűen mesés matt fekete kivitelben.)



8. Kényelmes lefolyó.
„Klikk”, elzárta a vizet, tölti a kádat. „Klakk”, újra lefolyhat a víz. Ezért hívjuk „click-clack lefolyónak”, mert nem kell a szokásos fémpogácsát csavargatni tusfürdős kézzel a kád oldalán: egy gyors mozdulat lábujja lusta érintésével és máris folyik a víz (vagy marad a kádban). A világ semelyik részén nem láttam kényelmesebb lefolyómegoldást.


9. Fürdésre kész kád.

Nemcsak eladjuk, hanem ha igényli beszereljük és fürdésre kész állapotban hagyjuk ott a kádat Önnek: miután elköszöntünk, rá bruttó 120 percre már próbálhatja is ki. Nincs „erre az alkatrészre még várni kell”, „ezt most nem tudjuk szállítani” és hasonló hajmeresztgetések: vízszintbe állítjuk, bekötjük a lefolyót, kiszilózzuk és egy kis „száradást” követően már fürödhető is a szabadon álló kád.

De melyik szabadon álló kád legyen?

MELYIK MODELLT VÁLASSZA A KÁDAKBÓL?

Az itt bemutatott M-Acryl szabadon álló kádak olyan gyönyörűek, hogy ékszernek is elmennének. Ékszerek, melyeket a teljes testével tud viselni. Vagy a kád viseli Önt? Ezt ráér fürdés közben eldönteni.

A cikk ezen részére szerintem már meggyőződött arról, hogy az M-Acryl kádak tartósak és csúcsminőségűek.

Kellemes feladatok vannak hátra:

  1. beleszeretni az egyik modellbe
  2. 2022. szeptember 20. és december 23. között megvenni, mert most mindegyik modellhez adunk egy 500 ml-es kádtisztítót és egy mikroszálas törlőkendőt.

IDŐTLEN SZÉPSÉGŰ: BELLE 170×85 CM

Felülről nézve egy kis esőcseppre hasonlít, oldalról pedig olyan érzése lehet, hogy ezt a kádat most emelték le egy 19. századi festményről, mégis el tudja képzelni az újépítésű lakásokban is. Nem idétlen, mert időtlen: a lágy ívű szépség nem tud kimenni a divatból, ahogy az antik görög szobrok sem: a divat fölött állnak.




 

Szépnek szép, de mennyire praktikus?

Egy kád, két ülépozíció: cseppforma kialakítása miatt van egy keskenyebb és egy öblösebb vége, így a fürdőző eldöntheti, aznap mennyire szeretne elterpeszkedve pihenni. 



Szeretni fogják a nagyobb polgártársak is: öblös kádoldala miatt lehet valaki széles, 1140 mm (több mint 1 méter) hosszú síkfelület van a kád alján, így 190 cm magas urak is fürödhetik a Belle kádakat.


 

FÖLDI FÜRDŐSZOBAI PARADICSOM – PARADISE 180×80 CM

Sokan állnak meg a bemutatóteremben a Paradise előtt és mondják: „na PONT EZT kerestem.”



Izgalmasan néz ki az ívelés és az aszimmetrikus magasság (egyik oldalon magasabb a kád!), így ebben a térben álló kádban sokáig lehet olvasgatni, esetleg aludni (pont jól támasztja ki a fejet, de egy fejpárnával biztosra mehet).



Na és a fürdési élmény… van benne valami annyira királyi, hogy egy kiadósabb fürdő közben arra gondol, hogy tényleg csak a korona hiányzik a fejéről. Megnézne egy lovagi tornát, kilovagolna a várból, meghallgatná királyi tanácsosait, szóval meghozza az ember kedvét az élethez.


 

TUDOM, HOGY KELL GYŐZTESNEK LENNI ÉS VAN IS HOZZÁ KEDVEM – VICTORY 160×80 CM

A Lovasi-nóta kis átköltésével is aláhúzom, hogy ez a szimmetrikus kádunk úgy született, hogy kádmesterünk megmutatta a Victory első vázlatát a csapatunknak és a lakberendező azt mondta: „oké, ez a kád nálam nyert”.

Miért mondta ezt?



Nézze csak meg: egyenes kádtest szabályos ívvel. A régi korok ívelt, díszes kádjainak hagyományát a modern minimalista stílust szeretőkhöz hozza el, gyakorlatilag hidat emel korszakok között. Ezt a kádat be tudom rakni egy monacói lakásba, elvihetem San Franciscóba, megállja a helyét Svájcban, Buda kedvencévé válhat.



A kétoldali fürdésélmény azonos (lévén szimmetrikus a kád), mérete miatt a magas és/vagy széles emberek is kényelmesen férnek el a Victoryban.
 

 

KÉZRE ÁLLÓ PAKOLÓRÉSSZEL – ZEN 165×75 CM

 

„A jelenségek valódi természetének megismerése” – olvashatja a zenről a Wikipedián. Ha a fürdésre szeretne figyelni, szerintünk fontos, hogy semmi zavaró tényező, apró bosszúság ne legyen.

Idézze fel, milyen kényelmetlen, amikor a kád mellől kell összehalásznia a lerakott könyvet, telefont, leesett sampont. A kádperem kényelmetlenül fúrja tricepszét és hónalját. Arra gondol, hogy jaj, ezek a buta tárgyak hogy útban tudnak lenni.

Mindez a falra rátolt kádaknál általában megoldott valami rakodórésszel. De akkor a térben álló kád szabadsága elveszne.



 Ezért arra gondoltunk: kombináljuk a kettőt és csináljunk olyan szabadon álló kádat, amelynek kis pakolórésze van. Megszületett a Zen kádunk: kétoldalról is kényelmes benne ülni, tágas, gyönyörű és – egyedülálló kialakítás! – van kis pakolórésze.



Tipp: a Zen kádmodell a piacon egyedi előnyt ad azzal, hogy szabadon álló kádként pakolórésszel érkezik.
 

Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?