Hasznos tanácsok I.

2015. február 25. - szerda// Bekker Csilla //

Hasznos tanácsok I.

Hasznos információ burkolólapok vásárlásához

Az első teendők között tájékozódjon a - ár mellett- vásárolni kívánt lapok minőségéről, anyagáról, lehetséges felhasználhatóságáról.
Pl: I. osztályú vagy osztályos, M.S minőség, é​getett mázas kerámia, vagy anyagában színezett burkolat, kültérben vagy beltérben esetleg mindkét helyen felhasználható a kiválasztott kerámia.
Határozza meg a szükséges mennyiséget, számoljon rátartással és a szükséges tartalék mennyiséggel.  
Jellemzően törés, vágás miatt + 10%-ot szoktak ráhagyni a pontosan kimért mennyiségre. 
Padlólapok esetén diagonalba raktáskoz +15%-ot kell ráhagyni.

A burkolat méretezése és színe/tónusa

A gyártás /égetés/ során a lapok 3-8% közötti térfogatcsökkenést szenvednek, ez miatt  az egyes lapok között méretbeli eltérések lehetnek. Ennek kiküszöbölésére a gyártósorban az égetés után és a dobozolás elé egy számítógép vezérlésű kalibráló gépet iktatnak be, amely minden egyes lapot oldalanként három ponton megmér és a közel azonos méretűeket azonos tételbe válogatja. A méretosztályozás során kialakuló egyes csoportokat jelölik az ún. kaliber számmal ami a névleges mérettől való eltérés (pl. 25+-0,2cm) mértéket jelöli. Ez azt jelenti, hogy a 30*30 cm-s  névleges méretű padlólap a valóságban nem pontosan 300*300mm-s, hanem a mérettűrés osztályától függően néhány milliméterrel nagyobb, vagy kisebb is lehet. Mint például a Zalakerámia Toscana. Nem csak a méretek esetében lehet különbség, de a színek-tónusok között is vannak különbségek. A különböző égetésből származó burkolatok esetén a  színtónus is különbözik. A tónus jelölés megtalálható a dobozon.

Tipp: Egy burkolatba  azonos  kaliberű lapot szabad beépíteni! Pótlás esetén, a burkolat dobozán lévő információk nyújtanak ehhez segítséget. Egy burkolatba a caliberhez hasonlóan azonos tónusú, jelölésű lapot szabad beépíteni. 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?