3 dolog, mellyel növelheti a hidegburkolatok élettartamát

2017. május 19. - péntek// mozaikkeramia.hu //

3 dolog, mellyel növelheti a hidegburkolatok élettartamát

Útmutatónkban bemutatjuk, milyen tényezőkkel tudjuk a hidegburkolatok minőségét hosszú távon is biztosítani.
  1. Válasszunk a várható igénybevételhez illeszkedő kopásállóságot!
A tanácsot megfogadva nem eshetünk abba a hibába, hogy álmaink járólapja vagy csempéje akár már 1-2 év múlva veszít eredeti színéből és felületi struktúrájából.
Mit is takar a kopásállóság kifejezés? Röviden: mechanikai ellenálló képességet. A közlekedőbe, a konyhába és étkezőbe nagyobb, mint az Italica Teal Nero, míg a háló- vagy fürdőszobába alacsonyabb kopásállósággal rendelkező burkolatot válasszunk, akár az Italica Galaxy!
Banális lehet a tanács, de le kell szögezni: teraszra, kertbe minden esetben kültéri, tehát fagyálló, mázas burkolatot válasszunk. Ezen kívül a síkosság megelőzése céljából javasolt csúszásmentes padlólapot választani, mint a Colorker Meribel Pearl burkolat.
  1. Magas minőségű fúga és ragasztó
Ha már lerakás, essen szó egy kicsit a csemperagasztóról és a fúgáról is – bár nem állnak a vásárlás központjában és lerakás után sincsenek igazán szem előtt, a körültekintő választás ez a segédanyagok esetében is kiemelt fontosságú. Figyelem! Nem feltétlenül a drágább alapanyag a megbízhatóbb!
Fal-padló csatlakozás és sarkok tekintetében a szilikon fúgát ajánljuk, melynek flexibilitása meghaladja a hagyományos tömítőanyagokét. Padlófűtés esetén sem nyúlhatunk a hagyományos bázisragasztók után, hiszen a ragasztásnak a hőtágulást évtizedeken keresztül bírnia kell.
Kültéri burkolat esetében javasolt fagyálló, flexibilis ragasztót vásárolni. Kiválasztásában kérjük szakeladó vagy szakember segítségét!
  1.  Még a magas minőségű alapanyag sem elég. A lényeg a szakszerű lerakás!
Burkolni viszonylag könnyű, de kifogástalan és időtálló burkolatot alkotni már annál nehezebb! Az esetekben zömében ajánlott szakember segítségét kérni, ha padlózat vagy csempe felújításába kezdenénk. Főképp vizes és rendelkező helyiségek burkolásánál érdemes gyakorlott és precíz munkaerő után nézni!
A jó szakembernek nem jelent referenciákat felmutatni (érdemes érdeklődni ismerőseink körében), ismeri a korszerű burkolatok típusait és a különböző rögzítési technikákat (ami a speciális méretű vagy formájú burkolatok esetében különösen jól jöhet).
Egy ügyes szakember könnyedén eligazodik a padlólapok, fúgák és ragasztók világában – hidegburkoló felfogadásával összességében időt, és hosszú távon pénzt is spórolhatunk.
Ha hasznosnak találta cikkünket, ossza meg ismerőseivel is! 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?