Zuhanykabin - Zuhanytálca

...
Rendezés:
Termék/oldal:   / oldal

Zuhanytálca

 
Amikor a fürdőszoba átalakításáról van szó, akkor nehezen lehet eldönteni, hogy melyik berendezés a legfontosabb. Nem mindegy ugyanis, hogy kádat vagy zuhanykabint választunk, de az sem, hogy alsó vagy felső kifolyású egységeket. Fontos szempont továbbá a zuhanytálca típusa, formája, mérete, illetve anyaga egyaránt.
 
Webáruházunkban nem véletlenül tartunk ennyi féle és fajta típust a palettán, hiszen tudjuk, hogy a vásárlóknak mennyire fontos egy minőségi eszköz. Legyen szó Sanotechnik, esetleg Ravak szerkezetről, rendkívül fontos, hogy prémium márkától válasszunk zuhanytálcát.

 

Milyen zuhanytálcát válasszunk otthonra?

 
Manapság egyre nehezebben tudjuk eldönteni, hogy a zuhanytálca vagy a kabin a jobb megoldás a fürdőszobában. Egy minimalista helyiségben is mutathat nagyon jól egy tálcás kivitel, de sok esetben elegendő hozzá egy függöny és kész. Sok mindentől függ, hogy melyiket érdemes választani, hiszen az egyes változatok árai közt hatalmas az eltérés. A zuhanytálcával érintkező lábunk nagyban befolyásolja a zuhanyzás összhatását. A gyártók nem véletlenül kényeztetnek bennünket, hiszen számos alapanyaggal, mérettel, illetve formával dolgoznak. 
 

A zuhanytálcák formái

 
A nálunk megvásárolható kivitelek között vannak hagyományos szögletes, kis helyet foglaló íves, íves aszimmetrikus, illetve szögletes aszimmetrikus, de még “U” alakú modellek is. A leggyakrabban a 80x80-as és a 90x90-es, íves kivitelt választják a vásárlók, hiszen ezek még a legkisebb helyiségekben is kényelmesen elférnek.
 
Természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya egyaránt. Míg az íves zuhanytálca helytakarékos, addig a szögletesben sokkal tágasabb a hely. Ebben az esetben ráadásul bármilyen szögletes kabin jó lehet, nem kell arra figyelni, hogy milyen az ív kialakítása. 
 

Milyen anyagból készüljön és milyen magas legyen a zuhanytálca?

 
Másik kettő kardinális kérdés az anyag és a magasság. Utóbbi esetében léteznek alacsonyabbak, normál magassággal rendelkezőek, de még mélyebb kialakításúak is. A kisebb kivitelek esetében nem árt tisztában lenni azzal, hogy ilyenkor a szifont bizony vésni kell, mivel az nem fér el a tálca alatti részen. Ez nagyobb átalakítást igényelhet, ami további költségekkel járhat. 
 
Ami pedig az anyagot illeti, a márkák általában akrillal, műmárvánnyal, illetve SMC-vel dolgoznak. Az akril a legelterjedtebb, amely tulajdonképpen egy különleges műanyag, ami masszív és antibakteriális egyben. Ezzel szemben a műmárvány zuhanytálca egy kicsit drágább választás, ám sokkal jobb minőséggel és magasabb teherbírással rendelkezik. Ezek felületét műgyantával kezelik le, ezáltal maximális védelmet kap az ütődésekkel és a karcolásokkal szemben.
 
Ami pedig az SMC-t illeti, ez egy speciális üvegszállal erősített, lágy állagú lemez, amit különleges eljárással formáznak véglegesre. Ezek a modellek fokozottan bírják az ütéseket, a nyomást és az egyéb behatásokat. Nem repednek meg, jól bírják a különféle vegyszereket, ráadásul a hőszigetelésük is sokkal jobb. Nagy előnyük a könnyű tisztíthatóság, ami számos olcsóbb zuhanytálca esetén nem így van. 
 
Mire figyeljünk a zuhanytálca vásárlása során?
 
Az első és legfontosabb a tálca helyének kiválasztása, hiszen nagyon nem mindegy, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Akadnak olyan lakások, ahol bizony viszonylag kevés a tér, esetleg tetőtérről van szó, ott sokkal nagyobb odafigyelést igényel a berendezések kiválogatása. Mindenképpen gondoljuk át tehát a méreteket, hogy elegendő-e a 80x80-as, vagy esetleg nagyobb eszközre van szüksége a családnak. De lényeges szempont a zuhanytálca anyaga, illetve a formája egyaránt.
Tovább  

Legtöbbet eladott

1.
Zuhanytálca, Ravak Elipso Pro Chrome 90 XA247701010
Zuhanytálca, Ravak Elipso Pro Chrome 90 XA247701010

Öntött műmárványból, csúszásgátló felületi kezeléssel | Ezeket a zuhanytálcákat a ˝ tiszta öntés˝ technológiájával gyártják ...

Ára: 63.900 Ft/db
Megtakarítás: 7 100 Ft
2.
Zuhanytálca, Wellis SMC 90x90x14 íves WC00405
Zuhanytálca, Wellis SMC 90x90x14 íves WC00405

SMC zuhanytálca | SMC: üvegszállal erősített, lágy állagú poliészter alapanyagú lemez, melyet a megfelelő formájú préselemek között ...

Ára: 80.650 Ft/db
Megtakarítás: 4 250 Ft
3.
Zuhanytálca, Aquatrend MMA T04-99 90x90x3
Zuhanytálca, Aquatrend MMA T04-99 90x90x3

Méret: 90x90x3 cm | negyedköríves, műmárvány zuhanytálca | antibakteriális gélbevonattal ellátott felület | A szifon nem tartozék! |

Ára: 58.890 Ft/db
Megtakarítás: 3 100 Ft
4.
Zuhanytálca, Aquatrend MMA T02-88 80x80x3
Zuhanytálca, Aquatrend MMA T02-88 80x80x3

Méret: 80x80x3 cm | szögletes, műmárvány zuhanytálca | antibakteriális gélbevonattal ellátott felület | A szifon nem tartozék! |

Ára: 52.240 Ft/db
Megtakarítás: 2 750 Ft
5.
Zuhanytálca, Aquatrend MMA T02-99 90x90x3
Zuhanytálca, Aquatrend MMA T02-99 90x90x3

Méret: 90x90x3 cm | szögletes, műmárvány zuhanytálca | antibakteriális gélbevonattal ellátott felület | A szifon nem tartozék! |

Ára: 58.890 Ft/db
Megtakarítás: 3 100 Ft
Még több   
Oldal újratöltése ...
MégsemMentés