Zuhanykabin körkép

2023. május 11. - csütörtök// Józsa-Kiró Dóra //

Zuhanykabin körkép

 
Sokan azt gondolják, hogy lényegtelen, milyen a zuhany, mivel csak néhány percet töltünk el naponta ott. Nos, ez egy nézőpont, de mivel a zuhanyzás lehet pihentető és relaxáló élmény is, nem szabad figyelmen kívül hagyni annak minőségét.


Íves és szögletes, illetve aszimmetrikus kabinok
 
A zuhanykabinok lehetnek szögletes vagy íves, esetleg aszimmetrikus formájúak. Az íves kabinok ideálisak a sarokban, míg a téglalap alakú vagy négyzet alakú kabinokat bármelyik fürdőszobai részre elhelyezhetjük. Egy sarok zuhanykabin különösen helytakarékos megoldás, így érdemes számításba venni ezt a lehetőséget a választás során.

Az íves kialakítás valóban lehetővé teszi a helykihasználás optimalizálását. Ennek köszönhetően még kisebb fürdőszobában is könnyedén elhelyezhetünk egy zuhanykabint. Az íves formához is lehetőségünk van lapos, illetve mély tálcát választani. Íves és szögletes formák között is megtalálható drágább, illetve olcsó zuhanykabin tálcával, vagy a nélkül. Népszerű íves modell az Aquatrend Quick 334-es modell.


Az előnye a szögletes kabinoknak az, hogy több helyet biztosítanak a zuhanyzásra, és kényelmesebbé teszik a fürdőszobai használatot. Emellett lehetőség van egy kis ülőke vagy tárolópolc beépítésére is. A méretek tekintetében széles választék áll rendelkezésünkre, főleg, ha nem ragaszkodunk az egyenlő oldalú, négyzetes alapterületre, hiszen az aszimmetrikus kivitelezésnél az egyik oldal hosszabb, ezzel is nagyobb belső teret nyerve.
Ezek a zuhanykabinok választhatóak nyíló, illetve tolóajtós kivitelben is. Ilyen aszimmetrikus kabin az Aquatrend Marina is.



Hidromasszázs kabinok
 

A zuhanykabinok lehetnek extra funkciókkal is ellátva. Egy kiváló példa erre a hidromasszázs kabin, amely a víz segítségével többféle masszázsprogramot kínál. Gombok segítségével vezérelhetjük ezeket a programokat, így kiválaszthatjuk, hogy éppen milyen típusú masszázst szeretnénk.
Ez a fajta zuhanykabin nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a nap végén egy kellemes zuhannyal maximálisan kikapcsolódhassunk, elengedve a nap során felgyülemlett stresszt és feszültséget.
Ezek a típusok is megtalálhatóak több verzióban: például olcsó zuhanykabin tálcával, vagy drágább esetleg gőzfunkciós típusban. Népszerű olcsóbb verziónk az Aqualife Opal 508 C alacsony zuhanytálcás hátfalas kabin.


Épített zuhanykabin
 
Épített kabin esetén egy zuhanyajtóra lesz szükségünk. Ezekből szintén rengeteg variáció érhető el. Ez a megoldás rugalmasságot nyújt a tervezés során, és lehetővé teszi, hogy személyre szabott zuhanyzókörnyezetet hozz létre.
Ebben segítségedre lehet például a Ravak Blix BLSDP2 lenyűgöző zuhanyajtója.



Emellett a beugróban kialakított zuhanyfülke egyszerű és tiszta vonalakkal rendelkezik, ami illeszkedik a minimalista stílushoz és a letisztult megjelenéshez.

Összességében, a szögletes, fix oldalfalas zuhanyfülke egy praktikus és testre szabható megoldás, amely lehetővé teszi a tervezési lehetőségek kihasználását és a fürdőszobai funkciók igényeinek kielégítését. Arra viszont számítanunk kell, hogy ez a verzió egy magasabb árkategóriát képvisel, mint például egy olcsó zuhanykabin tálcával.
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?