Szőnyegpadló a lakásba? Pro és kontra

2016. december 19. - hétfő// mozaikkeramia.hu //

Szőnyegpadló a lakásba? Pro és kontra

Napjaink elképesztően sokszínű, folyamatosan frissülő burkolóanyag-kínálata ellenére rendre visszatérünk a már jól bevált klasszikusokhoz, beleértve a padlószőnyeget is. Lássuk hát az érveket és ellenérveket, valamint hogy otthonunk mely részébe milyen típusú padlószőnyeg a tökéletes választás!
Akik a padlószőnyegre voksolnak, a komfortos, puha érzetet, a kiváló zaj- és hőszigetelő képességet emelik ki előnyként, az ellentábor többnyire nehezen tisztítható mivoltával érvel, és gyakran nem is mennek tovább ennél. Ön ne söpörje szőnyeg alá a kérdést!

A problémás tisztítás kapásból nem helytálló, a modern tisztítószerek és takarítógépek ugyanis játszi könnyedséggel birkóznak meg a makacs és kevésbé makacs szennyeződésekkel egyaránt, melyekkel féltve óvott szőnyegpadlónk találkozhat. Kisgyermekeseknek, állatot a lakásban tartóknak érdemesebb lehet semleges, kevésbé kényes színt választani, mely egyszerűbben karbantartható. Ez a Profi Harmony Thermo modellünk natúr színváltozata például kiemelkedően magas hő- és zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, bármely helyiséghez és bármilyen stílusú és színvilágú berendezéshez remekül illeszkedik.
Fontos megemlíteni azt is, hogy bár a foltoktól jobban óvjuk, mint a parkettát, a karcolástól, kopástól, felületi sérülésektől a padlószőnyeg esetében nem kell tartanunk.
Melyik helyiséghez milyen szőnyegpadló illik?

A kérdést végső soron az enteriőr stílusa és színhasználata dönti el, ám szobája is válogatja, hova milyen típusú padlószőnyeg ajánlott inkább. A nappaliba és belépőbe sötétebb, közepes színmélységű darabot válasszunk, strapabíró anyagból (padlófilc), hiszen jellemzően ezek azon részei otthonunknak, ahol mindig nagy a jövés-menés, így kiemelten fontos a könnyű kezelhetőség és tisztántartás.  

A hálószobában már bátran szabadjára engedhetjük fantáziánkat a színek tekintetében: markáns kontrasztot teremthetünk a falakkal és a berendezési tárgyakkal, vagy voksolhatunk a világosság és természetesség mellett letisztult, nyugalmat árasztó árnyalatokkal. Ide célszerű magasabb komfortfokozatú, finomabb anyagból készült padlószőnyegre beruházni (pl. velúr, gyapjú), ami extra puhaságot és kényelmet csempész a pihenés szférájába.
A gyerekszobában óvatosan garázdálkodjunk, már ami a szőnyeg anyagát és felületének tisztíthatóságát illeti. Természetes összetevők felhasználásával készült, terhelhető, sötétebb színárnyalatú modellel azonban itt sem lőhetünk mellé. Bátran használhatjuk azonban a kevésbé kényes színeket, és szemezgethetünk a vidám, mintás padlószőnyegek közül.

Amennyiben bejegyzésünk felkeltette érdeklődését a szőnyegpadlók iránt, nézzen szét webáruházunk padlószőnyeg-kínálatában, széles termékválasztékkal állunk rendelkezésére!
Ha kérdése merül fel, tanácsot kérne, forduljon hozzánk bátran elérhetőségeink bármelyikén!
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?