Retro fürdőszobák, vintage csempék

2016. december 02. - péntek// mozaikkeramia.hu //

Retro fürdőszobák, vintage csempék

Az ’60-70’es évek fürdőszobai atmoszférája jóleső nosztalgiát ébreszt bennünk: ahogy magunk elé képzeljük a nagymama, vagy a szülői ház vizes blokkját, képzeletben már bele is szippantottunk a kissé klóros-babaszappanos-öblítő illatú levegőbe. Az lehet, hogy ekkoriban a hidromasszázs kádat meg az infraszaunát még hírből sem ismerték, de épp a letisztultsága, egyszerűsége tette, és teszi ma is szerethetővé a retro stílusú fürdőket.
Ha ragaszkodik a hagyományokhoz, miért ne újítaná fel a fürdőt retro stílusban? Így garantáltan egyedülálló, hangulatot teremthet meg, ami még az ultramodern berendezések által uralt, kissé kimért légkörrel is versenybe száll.
Elő a fagyi-színekkel!
A retro hangulat megteremtésében a csempe színe kiemelt szerepet kap. A ma divatos árnyalatokról azonban nyugodtan elfeledkezhetünk – helyettük vessünk egy pillantást az ún. fagyi színekre: az enyhén klinika-jelleget sugárzó mentazöldre, a kislányos halvány rózsaszínre, mint a Zalakerámia Kitti  vagy az univerzális bézs-krémszínre. A másik véglet a fekete-fehér mozaikminta, ami egyszerre divatos és a múlt évszázadba tekintő.
Kevésbé jellemző a különböző elválasztó panelok, díszcsíkok használata: az egyszerű, 1*1 méretarányú csempe általában a plafonig futott. Az egyhangúságot gyakran valamilyen csendélet-szerű, vagy virágdekoráció törte meg, mely manapság újra trendinek számít.
A kevesebb régen is több volt
Jelszó: egyszerűség! Valljuk be, a csilli-villi esztétikum helyett anyáink inkább az egyszerű funkcionalitásra helyezték a hangsúlyt – ám ez nem azt jelentette, hogy nem adtak a minőségre. A régi idők mosdóit leginkább a talpon álló típus idézi meg, amely fölül nem hiányozhat az elhúzhatós, tükrös felső szekrény sem a borotválkozó pamacsnak meg a Dontodent fogkrémnek.
Sarokkádnak, design fürdőkádnak természetesen nyoma sincs. Ha igazán retro hangulatot szeretnénk kelteni, a hagyományos négyszögletű káddal nem lőhetünk mellé.Az M-acryl Sabina kád tökéletes választás lehet. Ami a WC-t illeti, hiperszuper darálós és érzékelős toalettet biztosan nem, de különböző élénk színben pompázó, szőrmókos WC-fedelet biztosan minden háztartásban találtunk.
Dekorban főleg a virágminta hódított: igazi rét borította a zuhanyfüggönyöket, a kádkilépőket is. Ne szégyelljük a műanyag kiegészítőinket: ma már prémium minőségű, mégis plasztik fogmosópoharak is kaphatóak. Hangoljuk össze a kiegészítők színeit, és egy kedves, barátságos fürdőhelyiséget kapunk, amit barátaink, vendégeink még így 2016-ban is megcsodálnak majd.
Ha kedvet kapott a retro fürdőszoba kialakításához, látogasson el online áruházunkba, ahol stílusos fürdőszoba bútorokkal és retro szaniterekkel, valamint színes kiegészítő választékkal várjuk érdeklődőinket. 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?