Ravak kád és zuhanytálca telepítési kisokos

2020. július 22. - szerda// ravak.hu //

Ravak kád és zuhanytálca telepítési kisokos

Amennyiben fürdőszobafelújítás vagy –tervezés előtt áll, nagy eséllyel azon töpreng, hogy kádat vagy zuhanykabint válasszon. Akárhogy is dönt, kiemelten fontos tudnia, hogy telepítés szempontjából hová helyezheti el a zuhanytálcát vagy éppen a kádat!

A RAVAK szakembereit alaposan kifagatták a témában és most Önnel is megosztanak néhány hasznos tippet és tanácsot a kádak és zuhanytálcák helyes telepítésével kapcsolatban.

Kádak helyes elhelyezése, akárcsak az 1x1

Korábban már számtalan ötletet adtunk arra, hogy milyen kádat válasszon, azonban ezek praktikus és esztétikus megoldásokat sorakoztattak fel, most ezeket magunk mögött hagyjuk és mutatjuk az érem másik odalát, azaz a műszaki oldalt. Ne aggódjon, nem kell megijednie pofonegyszerű lesz!

Az elsődleges és legfontosabb szabály – a telepítést minden esetben a gyártói előírásoknak megfelelően végezze! Ez a RAVAK kádak esetében csupán annyit jelent, hogy minimum a kád pereme alatt 15 cm-ig falburkolattal ellátott sarokban kell elhelyezni és telepíteni a kiválasztott kádat!



A zuhanytálcák hibamentes elhelyezésének titka

A RAVAK zuhanytálcák telepítését kizárólag olyan sarokban ajánljuk, amely burkolattal teljesen ellátott. most felmürelhet Önben a kérdés, hogy miért? A válasz egyszerű: A legtöbb zuhanytálcát szilikonnal kell a padlóhoz rögzíteni.

Az egyik gyakori hiba zuhanytálca telepítéskor a csempe peremre történő ráengedése. Ebben az esetben például a Galaxy zuhanytálcákhoz csomagolt fali rögzítők felrakása csak rendkívül körülményesen oldható meg és megfelelő tartásuk pedig nem is ellenőrizhető. Legyen körültekintő és ne kövesse el ezt a gyakori hibát!

Így telepítse a RAVAK Kaskada és Galaxy önhordó zuhanytálcákat:

1. Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a RAVAK Kaskada és Galaxy zuhanytálcák kizárólag egyféle telepítési móddal rendelkeznek, ebből adódik, hogy a telepítést minden esetben olyan sarokban kell elvégezni, amely teljes mértékben burkolattal ellátott!

2. Tovább haladva az útmutatási csekklistán, rögtön a padló megfelelő előkészítéséhez érkezünk, ugyanis kiemelten fontos, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, hiszen a szóban forgó Kaskada és Galaxy zuhanytálcák esetében szintezésre nincs lehetőség! A zuhanytálca hibás szintezése, a zuhanykabin telepítésekor befolyásolhatja annak helyes beállítását, megfelelő záródását és még vízzáró képességére is negatívan hathat.



3. Végül, de nem utolsó sorban felhívjuk figyelmét arra, hogy a tálca belső merevítésének megvágása a gyártói garancia elvesztését okozza, mivelhogy a legnagyobb terhelés a tálca középső részére nehezedik. A merevítés megvágásának tilalmára a zuhanytálcára ragasztott ábra hívja fel a figyelmet – minden esetben legyen körültekintő! Ha a zuhanytálca telepítése a csatorna kiállás pozíciója miatt a középső merevítés megvágása nélkül nem megoldható, másik típusú zuhanytálcát kell választania!

Íme a telepítési útmutató a RAVAK Galaxy Pro zuhanytálcákhoz, ha tökéletes végeredményre vágyik:

1. A Galaxy Pro zuhanytálcák esetében már kicsit könnyebb dolga van ugyanis ezeket a típusokat többféle módon is beépítheti! Rögtön nézzük is az elsőt – amennyiben  tartólábbal és előlappal történő beépítés mellett dönt, fontos, hogy olyan sarokban végezze a telepítést, mely burkolattal teljesen ellátott. A zuhanytálca szintezése ebben az esetben a lábakkal lehetséges, illetve a kisebb burkolat egyenetlenségek korrigálása is megoldható.



2. Ha a zuhanytálcát a padlóra telepíti, – azaz egy másik beépítési mód mellett teszi le a voksát – akkor a szifon helyének és a csatorna magasságának kialakítására kell kiemelt figyelmet fordítania. Itt egy példa arra, – lásd a fotón lentebb – hogy a hibás szifonbeállítás miatt a zuhanytálca nem tud felfeküdni teljes felületében, a szifon alsó része folyamatosan feszíti, ez pedig a zuhanytálca repedéséhez, töréséhez vezethet. A kellő figyelem elengedhetetlen a helyes beépítéshez, ne kövessen el ilyen hibákat!



3. Még az előző beépítési módnál maradunk, de most azt az esetet vizsgáljuk, ha a zuhanytálca burkolathoz való rögzítése szilikonnal történik, – a padló burkolásánál elengedhetetlen, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, ugyanis a tálca szintezésére nincs lehetőség! Amennyiben a zuhanytálcát burkolat nélküli aljzatra telepítené, a ragasztást flexibilis csemperagasztóval végezze el, így a tálca minimális szintezése lehetséges lesz!

Most, hogy már tisztában van azzal, hogy hová helyezheti el kádját és zuhanytálcáját, jöhet egy kis ráadás!

Íme néhány hasznos tudnivaló a helyes tömítésről

A szilikonos tömítő porózus felülethez, azaz például vakolathoz vagy csempe vágott éléhez nem tapad! Amennyiben elköveti ezt a hibát az első használat alkalmával megtörténik a faltól való elválás!

A tömítés tartósságához a burkolatok mázas felülete és a kád vagy tálca felülete biztosít megfelelő tapadást!

Kicsit visszakanyarodva a zuhanytálca telepítéskor gyakran elkövetett hibához – a gyári szegőléceket és az univerzális szerelőkészletet a kialakult résbe nem lehet beilleszteni! A megfelelő tömítés hiányában beszivárgó vizet a falak felszívják, így ez a fürdőszoba falának túloldalán a vakolat hullását, illetve felázását okozza!

Bízunk benne, hogy honlapunkon megtalálja az Ön számára legideálisabb RAVAK zuhanytálcát és kádat, illetve a szakértő tanácsokat figyelembe véve sikerül helyesen beépítenie a kiválasztott modellt
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?