Penészfoltok ellen

2016. június 13. - hétfő// http://mapei.blog.hu/ //

Penészfoltok ellen

Tudni szeretné, hogyan teheti még különlegesebbé és tartósabbá új burkolatát?
Sajnos nagyon sok esetben előfordul a felújítás után, hogy hibák jelennek meg a fugázón, ne adj isten néhány hónapon belül még penészfoltok is csúfítják a felületét.
A 3 leggyakoribb hiba, ami előfordulhat a fugázón:
  1. Kipereg a fugázó
Sajnos azt kell mondani, hogy ha a fuga kipereg a lapok közül, az a nem megfelelő bedolgozás következménye. Oka legtöbbször az, hogy a burkolólap közötti ragasztót nem távolították el teljesen a fugázást megelőzően, ennek következtében a fugázó nem tapad megfelelően a burkolólapokhoz és közé, így nem megfelelő vastagságú a bedolgozott anyag.
  1. Penészes fugázó
A penész számos helyen megjelenhet otthonában, de leggyakrabban a fürdőszobában okoz gondot, hiszen a gombák szaporodásának legfontosabb feltétele a nyirkosság. A legtöbb nedvesség pedig itt található, ezért a csempék között és a fugázó anyagon kiváló helyet találnak maguknak a túlélésre. Természetesen a penészfoltok elkerülésének leghatékonyabb módja: a megelőzés!
  1. Foltos a fuga
Az fugázó egy porózus anyag, ezért magába tudja szívni a nedvességet, a nedvességgel együtt pedig minden szennyeződést is. Persze az elszíneződést okozhatja még a vízkő és penész is, hiszen a baktériumok előszeretettel telepednek meg a fugákban. A mosogatás, főzés és mosakodás során zsír és a kosz a csempéket sem kíméli, de amíg ezek szinte egyetlen egy mozdulattal tisztává varázsolhatóak, addig sajnos a fugák még hosszas, vegyszeres sikálás után sem nyerik vissza eredeti árnyalatukat. Akkor mi a megoldás? Mit tegyen a foltosodó fugával, hogyan tüntetheti el a foltokat a legkönnyebben?
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?