Olcsó és hatékony vízellátás szivattyúval

2017. szeptember 06. - szerda// mozaikkeramia.hu //

Olcsó és hatékony vízellátás szivattyúval

Laikusként talán nem egyszerű eldönteni, milyen szivattyút is válasszunk. A kínálat hatalmas és változatos, a technikai leírások pedig a vásárlóknak – a szakembereket leszámítva – kínainak hatnak. „Nyomócsonk méret, tengelytömítés, járókerék” – ezek a kifejezések nem igazán mondanak sokat. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk eligazodni a szivattyúk világában és eláruljuk, mik a legfontosabb kritériumok!

Kiskert, nagykert
Hacsak nem a Városligetet szeretnénk locsolni, érdemes egy kisebb teljesítményű szivattyút vásárolni. Már a belépő szintű modellek is megbirkóznak egy átlagos méretű kert öntözésével, ezek fenntartása és szervizelése pedig a pénztárcánkat sem terheli meg jelentősen. Egy komplex automata öntözőrendszerhez ugyanakkor nagyobb kapacitású és szállításia teljesítményű (liter/perc) készüléket telepítsünk.

A kút alja
Talán a legfontosabb szempont, amire a figyelnünk kell, az ún. szívásmélység. Ha a kerti kútban 11 méter mélyen található a víz, a szivattyú szívómélysége viszont csak 9 méter, akkor ott sajnos gondok lesznek. Vásárlás előtt tehát mindenképp mérjük le kutunkat, ha nem szeretnénk kellemetlen meglepetéseket!
Hasonlóan fontos kritérium a szivattyú emelőmagassága (Hmax/méter) is, mely azt mutatja meg, hogy mekkora nyomásra képes a szivattyú. Fontos tudni, hogy ezek az adatok minden esetben tájékoztató jellegűek, hiszen a ténylegesen elérhető nyomás számos külső körülménytől is függ.

Segít a bajban
A szivattyúk nemc csak a kertgondozást könnyítik meg, de számos egyéb területen is hasznosnak bizonyulnak. Hogy csak a legfontosabbat említsük, a szivattyúval gyorsan és hatékonyan szüntethetjük meg a vízkárokat beázott pince vagy szuterén esetén. Segítségükkel kisebb-nagyobb medencékben is könnyedén vizet cserélhetünk, hiszen a legtöbb szivattyú a klóros vízzel is elbír meghibásodás nélkül.

Házi vízellátók
A szivattyúkon belül külön kategóriát képviselnek a házi vízellátók. Ezekhez a készülékekhez tartályt is kapunk, így ideálisak akár egy hétvégi ház teljes körű vízellátására is. A kútból vagy ciszternából nyert vizet pedig WC öblítésre, takarításra vagy mosáshoz használhatjuk, ami rendkívül gazdaságos és környezetbarát megoldást jelent.
Tekintse meg szivattyú kínálatunkat és spóroljon Ön is a vízszámláján!
Ha tetszett a bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel is!
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?