Nagyanyáink és unokáink kedvence: a Zalakerámia nyomában

2016. október 26. - szerda// mozaikkeramia.hu //

Nagyanyáink és unokáink kedvence: a Zalakerámia nyomában

Vannak dolgok, melyekhez kitartóan ragaszkodunk: ennek egyik oka, hogy a tradicionális gyártók és márkák mindig azt a színvonalat „hozzák”, melyet megszoktunk. Másrészt, a nosztalgikus érzésről, amit egy Csepel bicikli vagy épp egy Lehel hűtő kelt bennünk, sok esetben még a nagy „nyugati” márkák javára sem mondunk le. Ez a helyzet az időt álló Zalakerámia csempével is…

Akik kisgyerekként a fürdőszobai vízi csaták közben Zalakerámia csempét pancsoltak össze, vagy az első lépéseket Zalakerámia padlólapon tették meg, még a barkács áruházak árudömpingjének közepette is, juszt a jó öreg tófeji gyártó termékeihez fognak vonzódni.
Posztunkkal a Zalakerámia előtt tisztelgünk: a piacvezető gyár hazánk egyik büszkesége, hisz’ a megannyi rendszer-, tulajdonos- , profilváltás közepette is sikerült fennmaradnia, miközben a kortárs európai trendekkel lépést tartva, folyamatosan bővül, sőt, saját bányát is üzemeltet (a tófeji gyáregység területén).

Egy kis történelem
Számos profilátalakítás és átszervezés vezetett el végül a mai Zalakerámiához. A építőanyag-ipari termékeket gyártó részvénytársaság őse (azaz legelső jogelődje) Téglagyári Egyesülés néven több, mint 65 évvel ezelőtt kezdett működni: a Zalai Megyei Tanács által alapított társaság akkor országszerte 15 téglagyárból állt.
 
Időközben az eredetileg magyar tulajdonú céghez angol és osztrák tulajdonosok csapódtak – ma a Zalakerámia közvetlen irányítását egy osztrák kerámiagyártó végzi. A gyártósorok berendezését több alkalommal is nemzetközi piacról (pl. Olaszország) szerezték be, 2013-ban pedig megtörtént a digitális nyomtatási technológiára való átváltás.
Érdekesség, hogy a ZTE KK férfi kosárlabdacsapatával kötött névadó szponzori szerződést épp idén 10 éves.

A Zalakerámia ma… és holnap
A vállalat gyártókapacitása ma már a 6 millió m2-t is meghaladja, két gyáregységében korszerű technológiákat felvonultatva. A Nógrád megyei Romhányban a fagyálló és gres padlólapok készülnek, míg a tófeji gyáregység ezen kívül falburkolót (csempe) is előállít.
A vállalat törekvése, hogy a kiváló ízlés és a minőség ideális kombinációját nyújtsa vásárlóinak a jövőben is, így fenntartva a vásárlói elégedettséggel járó pozitív hírnevet. Ha kíváncsi, 2016-ban milyen újdonságokkal rukkolt elő a Zalakerámia, csempe és járólap kínálatukat weboldalunkon is megtekintheti.
Tetszett bejegyzésünk a Zalakerámiáról? Ne felejtse el ismerőseivel is megosztani!
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?