Milyen szaunát válasszunk otthonra?

2020. február 28. - péntek// Bíró Zoltán //

Milyen szaunát válasszunk otthonra?

1. Hőmérséklet

- Az egyik talán legfontosabb különbség az uralkodó hőmérséklet a két típusban. A finn szauna esetében 75-90 °C körül alakul a hőmérséklet fejmagasságban, míg az infraszaunában ez jelentősen lecsökken 35-45 °C-ra.

- Így logikusan nézve kevésbé terhelődik a szervezete az infraszaunában. (Ez azoknak igazán hasznos, akik nem szeretik a túl forró levegőt, vagy egészségügyi állapotuk ezt nem teszi lehetővé.)

2. Mire hasznos

Finn: (Wellis Igneus finn szauna)- Fokozza az anyagcserét, segíti a méreg- és salakanyagok kiürítését, ezáltal élénkítve a szervezetét. Egy finn szaunában ülve a szíve gyorsabban dolgozik, így könnyebben el tudja juttatni a vért mindenhová a testében és elősegíti szervezetéből a salakanyag távozását.

- Allergiás problémák kezelésére, ekcémás bőr állapotának a javítására, visszatérő gyulladásos panaszokra és az izomláz elmulasztására is alkalmas. Idekapcsolódóan fontos még megemlíteni, hogy az finn szaunában van lehetősége aromaterápiás illóolajokat is használni.

Infra:( Wellis Solaris Hemlock) - Az infrakabin lelke az infrasugárzó, mely meghatározott hullámhosszúságú, szemmel nem látható sugarat bocsát ki. A hosszúhullámú infravörös sugárzás 3,5-4 cm mélyen az izomrostokba hatol, belülről kifelé felmelegítik azt, majd ennek hatására a normálisnál 3-4-szer erősebb verejtékképződést tapasztalhat a használója.

- Az infraszaunában továbbá nemcsak a verejtékmirigyeken, hanem a faggyúmirigyeken keresztül is verejtékez kezd, mely azért fontos, mert sok toxikus anyag vízben nem, csak testzsírokban oldódik.

- A normál szaunában a verejték 97%-a vízből áll, az infraszaunában 80% vizet és 20% zsírt, koleszterint, és egyéb zsírban oldódó mérgező hatású anyagokat „izzad” ki. Az infraszaunában akár kétszer rövidebb idő alatt égethet el ugyanannyi kalóriát, mint a finn szaunában.



3. Milyen sűrűn lehet használni
- Az infraszuanát, ha szeretné naponta is használhatja, ellentétben a finn szaunával, amit nem ajánlatosabb heti kettő alkalomnál többször igénybe vennie.

- A finn szaunát - mivel kályhával működik - kicsit időigényesebb mire használatba tudja venni, hiszen várni kell, míg a kályha felfűti a helyiséget a megfelelő hőmérsékletre. Ezzel szemben, az infra esetében nem kell várni, hiszen aközben is igénybe veheti, míg bemelegszik a szauna.



4. Egyedüllét vagy inkább társaság?

Ha elmélyülésre, a világtól való elvonulásra vágyik, akkor az infrakbin az ajánlottabb a kisebb mérete és fogyasztása miatt. Itt nagyon fontos, hogy az infravörös sugárzás egyenletesen érje a testlt, tehát ajánlott egyetlen, kényelmes helyzetben ülnie.

Mérete miatt a finn szaunát használhatja fekvő vagy ülő helyzetben is, illetve váltogathatja is a pozíciókat, mivel a hatása független a testtartástól. Társasági élmények helyszínéül mindenképpen ez utóbbi típus ajánlott, hiszen jóval nagyobb és lehet változtatni testtartást.

5. Fontos szabályok

Bármelyik szaunáról is legyen szó fontos, hogy szaunázás előtt levegye magáról az ékszereket (a fémékszer akár meg is égetheti bőrét), majd mossakodjon meg, ha van rá lehetőség.

Lehetőleg a szauna igénye vétele előtt 1,5-2 órával már ne egyen. Ugyanakkor, ha éhgyomorral szeretné igénybe venni a szaunát, az alacsony vércukorszint miatt, akár rosszulét is elképzelhető. Alkoholt fogyasztania előtte/közben szigorúan tilos.

6. A közös pontjaik

- Mindkettő termék nagyban segíti a zsírbontást, elsősorban a comb-fenék és hasi tájékon, ezáltal formálva az alakját. Csökkentheti az enyhén magas vérnyomást és immunrendszere megerősítésében is aktív szerepet vállalhat.

- 15-20 perc szaunázás 1 óra tempós gyaloglással vagy könnyebb edzéssel ér fel. Nagymértékben hozzájárul a bőr hidratáltságának fokozásához.

- A szaunában töltött perceinek köszönhetően hidratáltabbá, egészségesebbé és rugalmasabbá válik a bőre.

- Kitűnően alkalmazható sportolás utáni levezetésként: enyhíti az ízületi fájdalmakat, ellazítja az izmokat, ezzel elkerülheti az izomlázat.

- Segíti az ízületi problémákból, gyulladt izomcsomókból fakadó fájdalmak enyhítését, bizonyos esetekben elmulasztását. Ha rendszeres használja a szaunáját, akkor segít a stressz, feszültség oldásában, illetve jelentősen hozzájárul a mély és pihentető alvás eléréséhez.
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?