Milyen kádat válasszunk fürdőszobánkba?

2020. április 09. - csütörtök// M-acryl.hu, Bíró Zoltán //

Milyen kádat válasszunk fürdőszobánkba?

Fürdés vagy tusolás? Fürdőkád vagy zuhanykabin? Nehéz választani a fürdőszoba belső terének tervezésekor, különösen, ha a családtagok eltérő igényeire gondol. Mindkét tisztálkodási forma másféle élményt ígér, a zuhanyozás már pár perc alatt is felfrissít, a fürdőzés ellazít és kényeztet.

Mit tehet, ha nem szeretne választani, hanem mindkettőt akarja egyszerre?

Ha Önnek olyan nagy fürdőszobája van, amelyben szellősen megfér egymás mellett a kád és egy zuhanykabin (vagy két fürdőszobája van), máris kiküszöbölheti a „kádat vagy kabint vegyek” dilemmát. Ha egyetlen, kisebb fürdőszobában szeretne kádat és zuhanykabint egyszerre, mert nagy a család, vagy mert ketten vannak, de mindketten másfajta fürdőzést részesítenek előnyben, akkor remek ötlet az aszimmetrikus kádmodellek, melyekben az okos kialakítás miatt nemcsak kényelmesen fürödni, hanem jól kialakított lábrészen kényelmesen zuhanyozni is lehet. Tökéletes választás erre az esetre az M-acryl Linea kád.

A hagyományos aszimmetrikus kádak fő ismérve az, hogy épp beférnek oda, ahová kell (általában egy szűk sarokba), és cserébe jó rálátást biztosítanak a kádból a fürdőszobára. 

A klasszikus változattól eltérően a sarokkádból nem a fürdőre nézhet rá – hanem a fürdőszoba sarkára. Ez teszi ugyanis lehetővé azt a frappáns megoldást, hogy egy kádparaván segítségével praktikus zuhanyozórészt alakítson ki a lábrésznél.

A zuhanyrész akkor kel életre, ha az ízlése szerinti kádparavánnal egészíti ki a fürdőkádakat. A paraván a kád hosszú oldalának fal felőli végződéséhez kerülhet. 

Az aszimmetrikus kádakat kiegészítő kádparaván lehet fix (Ravak NVS1) vagy kifelé és befelé hajható (M-acryl Edzett üveges), mobil kiépítésű is. Sőt, a fix verzióban törölközőtartós változat mellett is dönthet, ami tovább növeli komfortérzetét, hiszen így „minden kézre áll” a fürdőben. Használaton kívül a mobil paravánt egyszerűen behajthatja, így a fürdőszobába lépők csak a dizájnos sarokkádat látják.

AZ IDŐSEK NÉPSZERŰ FÜRDŐKÁDJA, AMELYBE KÖNNYŰ BELÉPNI

A fürdőszoba általában a felfrissülés szigete, de van, akinek komoly veszélyeket tartogat. Az idősek és a nehezebben mozgók számára hatalmas kihívás lehet már pusztán az is, hogy belépjenek a kádba és kiszálljanak onnan. Könnyen megcsúsznak, elveszíthetik az egyensúlyukat.

Az ő biztonságérzetüket (és a családtagok nyugalmát) növelik azok kádak, melynek alacsony a belépőmagassággal rendelkeznek, ezért az átlagosnál jóval könnyebb a használata.

Annak, akinek idős kora (vagy más, egészségügyi ok folytán) bizonytalan a mozgása, egy magas és mély fürdőkád legyőzhetetlen akadályt jelent. Túl nagyot kell lépni a belépéshez és a kiszálláshoz is, ez még a kapaszkodót markolva is túl kockázatos mutatvány.

Ha nem mond le a kádfürdőről (és miért tenné, ha nem muszáj), a legjobb, ha olyan kádat választ, amely elég alacsony ahhoz, hogy gond nélkül beszállhasson. Ezért lehet érdemes mielőbb lecsapni az alacsony kádra.

KETTEN EGY KÁDBAN? KÖZÉPLEFOLYÓS KÁDDAL NAGYOBB ÉLMÉNY 

Mindenki másért kedveli a közös kádfürdőt. A gyertyafényes, romantikus habfürdő a párok vágyott kikapcsolódása, míg a kisgyerekes családokban a mindennapi fürdetést könnyíti meg a szülők számára, ha a hasonló korú lurkók vagy az ikrek együtt lubickolhatnak.

Az egyenes akril kádaknál a lefolyó, valamint a túlfolyó nyílásai és szerelvényei hagyományosan a kád láb felőli végénél helyezkednek el, így aligha zavarják a fürdőzőt. Csak akkor ér hozzá a lefolyóhoz, ha azt szeretné.

Ha azonban ketten ülnek egy véglefolyós kádban, legyen az bármilyen kényelmes, valamelyikük törvényszerűen hozzáér a lefolyóhoz (leginkább ráül), ami kellemetlen érzés.

Minél nagyobb egy akrilkád (és a fürdőszobák méretének növekedésével jellemzően a kádméret is nő), annál jobban csábítja a családtagokat a közös fürdőzés. Ma már egy 190×90-es extra nagy egyenes kád sem számít ritkaságnak, amelyben jól elfér két felnőtt is, hát még két kisebb gyerek.

A gyerekek esetében külön gondot okoz, hogy kíváncsiságból is szívesen piszkálják a lefolyót. Ha nincs számukra közömbös helyen (vagyis középen), akkor ennek esélye jelentősen megnő, különösen annál a kicsinél, aki a véglefolyó felőli oldalon ül. Az idő előtt leeresztett fürdővíz pedig meglehetősen bosszantó a szülők számára. A középlefolyós kád tehát azzal is nyugodtabbá teszi a fürdetést, hogy megkímél a lefolyó miatti veszekedések rémétől.

De akkor is telitalálat egy középlefolyós akrilkád, ha szeretünk egyedül fürdőzni és jólesik váltogatni a helyzetünket. Ha a kád egyik végéből rálátunk a kertre, a másikból pedig a fali tévére, nem kérdés, hogy mindkettőre lehetőséget kell biztosítanunk.
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?