Kád dilemma

2023. április 26. - szerda// Józsa-Kiró Dóra //

Kád dilemma

Amikor nekilátunk fürdőszobánk felújításának, az első sarkalatos pont, hogy milyen fürdőkádat is válasszunk. A döntés nem egyszerű, hiszen rengeteg típus és anyag között válogathatunk. Ebben a választásban szeretnénk most a segítségedre lenni.



Típusai alapján megkülönböztetünk;

Sarokkádat: Ezek nagyobb belső térrel rendelkeznek, így egyszerre válik elérhetővé benne a kényelmes fürdőzés és a meghitt pihenés akár egyszerre két személy számára is. Nagyobb fürdőszobákban akár kiemelve, akár besüllyesztve is elhelyezhetjük. Szinte mindegyik sarokkád rendelkezik ülőkével, ami a kényelmet még inkább fokozza.

Egyik legnépszerűbb sarokkádunk az M-acryl Samanta.



Aszimmetrikus sarokkádat: Előnye, hogy kialakításának köszönhetően helytakarékos. Kisebb és nagyobb fürdőszobákba is tökéletes választás lehet. Többségükhöz fejtámla is választható. Nagy előnyük, hogy egy kádparavánnal felszerelve komfortos zuhanykabinként is használhatjuk.



Egyenes kádat: Manapság az egyenes kádak terén is óriási a választék. Tulajdonképpen a téglalap alakú kádakat nevezzük egyenes kádnak. Ám ezek belseje lehet íves, szögletes vagy akár piskóta forma is. Nagy előnye, hogy hosszanti formájával nem foglal el nagy teret a fürdőből, hatékony a helykihasználása.

Egy klasszikus forma mindig jó választás, mint a Ravak Classik II kád.




Szabadon álló kádat: A régi korokban alkalmazták az önálló lábakon álló kádakat, amik ma újra teret hódítottak maguknak. Ezek a kádak nagyobb térben mutatnak a legjobban. Rengeteg forma és dizájn közül válogathatunk, ha ezt a típust választjuk. Izgalmas lakberendezési megoldásokhoz vezethet egy ilyen típusú kád választása.





Dönthetünk akár a kád alapanyaga alapján is:

A lemezkád a mai napig sok fürdőszobában megtalálható még. Ezek a kádak rosszul tartják a hőt és a vegyszerekkel is óvatosan kell bánnunk, mert megmarhatja a felületet.

Az akril manapság az egyik legnépszerűbb anyag. Jól formázható, ezáltal sokféle formában elérhető. Az akril nehezebben hűl ki. Jobb a hőtartása. Súlya könnyű, ezáltal könnyen szállítható. Formatartó az anyag. Könnyű tisztítani, felülete antibakteriális.

Ismertek még az öntött márvány, másnéven műmárvány kádak. Anyagvastagságuk erős így plusz megerősítésre nincs szükség. Az öntésnek köszönhetően szinte bármilyen forma kialakítható. Hátránya az, hogy nagy és nehéz. Anyaga színezhető és jól javítható.



Bárhogy is választunk, ha van rá lehetőségünk érdemes a szaküzletben személyesen is kipróbálnunk a terméket.

 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?