Így gondozza hidromasszázs fürdőkádját!

2017. február 28. - kedd// mozaikkeramia.hu //

Így gondozza hidromasszázs fürdőkádját!

Segítünk, hogy a hidromasszázs kád minél tovább eredeti fényében ragyoghasson!

Felhőtlen öröm - és némi kockázat
Kinézte, megrendelte, házhoz szállítottuk. Csillog-villog, és öröm ránézni.  Nincs is hasonló a hidromasszázs-életérzéshez! Jó tudni viszont, hogy az otthoni wellnessnek egy-két hátulütője is van: a hidromasszázs kád környezete, fúvókái és csőrendszere kiváló táptalajt nyújtanak az algáknak, a penésznek, és lehetőség nyílik a korokozók fokozott elszaporodására. Sajnos a legionella baktérium például komoly tüdőgyulladást okozhat. Ne hagyjuk ki a felsorolásból a háziasszonyok „kedvencét”, a vízkövesedést sem, melynek hosszú távú elhanyagolása esetén a készülék komolyabb meghibásodására is számíthatunk.
Mindezek egyben lassanként átható szaggá és beazonosíthatatlan koszréteggé állhatnak össze, az ördögi kör pedig beindul – hiszen kinek lenne kedve egy pocsolya”illatú”, koszos szaniterben és vízsugárban üldögélni relaxáció címén?
Nos, mielőtt teljesen kiábrándulna az otthoni kádjából, vagy az eddig tervezett kádvásárlást inkább meghiúsítja: pánikra semmi ok, manapság már számos fertőtlenítő és megelőző eljárás áll rendelkezésünkre. A következőkben javaslatot adunk a kádak szakszerű fenntartására és tisztítására, valamint karbantartással kapcsolatos tippeket is olvashat.
Használni, használni, használni!
  • Első tanácsunk banálisnak tűnhet, ám tapasztalatok alapján igenis indokolt: ha már beruháztunk a hidromasszázs fürdőkádba, ne hagyjuk a sarokban porosodni (szó szerint). Rendszeres alkalmazás mellett a hidromasszázs berendezések zöme öntisztuló! Hetente minimum egy alkalommal tehát indítsuk be a hidromasszázs rendszert is, sőt, ajánlott a használat és vízleengedés után egy perces bekapcsolással levegőztetni, szellőztetni a berendezést.
  • Mellőzzük a különböző zsíros-olajos anyagok belemosását a hidromasszázs kádba, a tusfürdőket és az aromaolajokat hagyjuk meg a tusolás kiegészítőjének. Sőt, ha már itt tartunk: érdemes a hidromasszázs használata előtt gyors zuhanyt venni (mint az uszodákban), így megakadályozhatjuk, hogy például a nyáron, izzadság révén ránk rakódott por stb. a kádban végezze.
Tisztítsuk lelkiismerettel!
  • Havonta egyszer mossa át a kádat – ne feledje, a kádfelület és a fúvókák külseje mellett szükséges a rendszer belső tisztítása is! Engedjünk 100 liter 40 fokos vizet a kádba 100% citromlé (1-2 l), kórokozó-gyilkos ezüst-kolloid (1 liter) vagy ecet (3 l) társaságában, 10 perces működtetés után hagyjuk az oldatot újabb 10 percig hagyni. Végül a hidromasszázs rendszer 5-10 perces működtetésével zárjuk a szekciót.
  • A hidromasszázs fürdőkádak vízkőmentesítését kéthavonta ajánlott elvégezni.  Erre a hagyományos ecetes mutatványokon kívül webshopunkból rendelhető vegyszerek is rendelkezésünkre állnak. Ha a természetes megoldást választjuk, azt a következőképpen valósítsuk meg: adjunk 100 liter vízhez 3l háztartási ecetet, majd hagyjuk, hogy a keverék átjárja a berendezést egy rövid ideig. Azután állítsuk le 20 percre, végül újra indítsuk be és a folyamat végén következhet a víz leengedése.
Ha már megtörtént a baj
  • Évente érdemes szakember segítségét igénybe venni, aki a berendezés vizsgálatát követően javaslatot ad tisztítási módszerre, vagy a kád szakszerű javítására.
  • Webáruházunkban a hidromasszázs fúvókákat is beszerezheti, ha a vízkő vagy a szennyeződések miatt azok cseréje válik szükségessé.
Tetszett bejegyzésünk a hidromasszázs kádak karbantartásáról? Ne felejtse el ismerőseivel is megosztani!
 
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?