Hogyan takarítsunk fürdőszobánkban?

2020. március 27. - péntek// Bíró Zoltán //

Hogyan takarítsunk fürdőszobánkban?

A neten rengeteg információt és praktikát olvashat arról, hogy miként tartsa rendbe fürdőjét. Ezek között sok jó és rossz tanácsot is találhat. Mi most az általunk forgalmazott termékek gyártóitól szedtük össze a tanácsokat, hogy mi a legjobb módja a szaniterek karbantartásának.

1. Mosdók

Márvány mosdók tisztítása:( Sapho Luciola öntöttmárvány mosdó)

Tisztításához ajánlott puha kendőt használnia és a háztartásban alkalmazott szokásos folyékony tisztítószereket. Vízkő eltávolításához a háztartásban alkalmazott ecet (alkoholos) is használható. Soha ne használjon koptató töltőanyagokkal rendelkező tisztítóeszközöket és nagyon meleg vizet! Félévente használhat polírozó pasztát is, hogy ragyogóbbá tegye mosdóját, de ügyeljen arra, hogy ne tartalmazzon szilikont vagy viaszt a paszta.



Kerámia mosdók tisztítása:(Sapho Slim kerámia mosdó)

A tisztításhoz olyan folyékony tisztítószereket használjon, amelyek nem tartalmaznak homokot! Nagyon figyeljen, hogy a felületet ne sértse meg éles eszközzel, durva súrolóeszközzel!



Üveg mosdók tisztítása:(Beauty Ripple üveg mosdó)

Mindig nedves ruhával takarítsa! Használjon lágy folyékony tisztítószereket, amelyek nem hagynak karcolásokat. Kerülje a szerves oldószereket és hígítószereket, mert többet ártanak, mint használnak.



2. Tükrök

Kizárólag folyékony tisztítószerekkel és puha ruhaanyaggal tisztítsa őket, hiszen az agresszív tisztítószerek megsérthetik a felületet. Gőztisztítóval való tisztítása tilos!



3. WC

Jól bevált házi tisztítószerek, mint például a háztartási ecet vagy a higított eceteszencia, tökéletes megoldást nyújt a vízkőlerakódások eltávolítására. A makacs foltoktól is könnyedén megszabadulhatunk, ha ecettel átitatott kendővel áttöröljük, és ezt egy éjszakán át a felületről nem öblítjük le. De természetesen a különböző vízkőoldók és takaríróteszerek is igen hasznosak. Amire oda kell figyelni, hogy ha lehet ne használjunk olyan szert ami fluortartalommal rendelkezik és ne odázzuk sokáig a takarításást, mert minnél tovább marad fent egy folt, annál nehezebb lesz később eltávolítani.



4. Kád

Szerencsére az akril kádak tisztítása nem egy bonyolult dolog, viszont egy dologra nagyon oda kell figyelni. Ne használjon dörzsis szivacsot és szemcséket tartalmazó tisztítószert. Ugyanis ezek a termékek kárt tehetnek az akrilban, ami miatt akár meg is sérülhet a kádja. Minden más fentebb említett tisztítási módszer viszont segíthet megőrizni kádad fényességét.



5. Zuhanyajtó, zuhanykabin, kádparaván

Itt érdemes a termék gyártója által előírt vagy akár készített termékeket használni. Hiszen ezek a termékek tökéletes védelmet tudnak nyújtani a vízkővel és egyéb lerakódások ellen. 


6. Csaptelep

Ne használjon erős hatású tisztítószereket (klóralapú fehérítő, hangyasav, ecet, sósav). Ezenkívül kerülje a súroló hatású tisztítószerek és szivacsok használatát is. A konyhai csaptelepre lerakódott vízkő citromsav alapú tisztítószerrel távolítható el a legjobban. E célból először szórja a tisztítószert egy puha, nem szöszölő pamutkendőre, majd törölgesse le vele a csaptelepet. Majd egy kis idő után tiszta vízzel alaposan öblítse le. Végül törölje szárazra egy száraz kendővel. 



+ 1 Hogyan haladjunk a takarítással?

Ezt egy korábbi blogban már leírtuk, de aki nem olvasta annak segítség lehet. Mindig fentről lefelé haladjon! Kezdje a mennyezettel, a falak felső részével (pókhálótlanítás, penész, por, stb.), és aztán tisztítsa meg az alsóbb részeket (polcok, peremek, padló).

A tükröket se felejtse ki, utána foglalkozzon a polcokkal. Alapszabály, hogy ha teheti, az alapos végeredmény érdekében ne törölgesse körbe a tárgyakat. Pakoljon le minden holmit a polcokról, a kád széléről!

Tegye őket lavórba, vagy a még nem megtisztított zuhanykabinba, kádba, ahol egyelőre nem zavarnak! Ha szükséges, itt át is öblítheti, le- és megtörölheti őket, hogy ezután a már megtiszított felületekre visszahelyezve ne hagyjanak vízfoltot maguk után.  

Miután mindennel végeztünk, jöhet a padló. A felmosás előtt mindig érdemes elsőnek felsöpörni vagy porszívózni. Így biztosan nem kell attól tartania, hogy csak szétmaszatolja a padlón keletkezett porréteget.
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?