Egy kis fürdőszoba-pszichológia, avagy az Ön fürdője milyen személyiséget tükröz?

2016. október 24. - hétfő// mozaikkeramia.hu //

Egy kis fürdőszoba-pszichológia, avagy az Ön fürdője milyen személyiséget tükröz?

Azok a szinte tudat alatti döntések, melyeket a színek, falburkolatok, bútorok vagy fények kiválasztása közben hozunk, szavak nélkül is rólunk beszélnek. Kommunikálják azt, amilyenek vagyunk, és ami talán még izgalmasabb: amilyenek valójában lenni szeretnénk!
Egy kis fürdőszoba-lélektan következik tehát: az összefüggéseket szigorúan venni persze nem kötelező, ám ötletet mindenképp meríthetünk belőlük, ha kissé karakteresebb fürdőhelyiségre vágyunk.
Fiatalos és játékos:
Az élet egy óriási játszótér, vallják a fiatalos, vidám alkatok, kortól függetlenül – a fürdő ilyen esetben mindig egy dinamikus egyént tükröz. A fürdőszoba bútor tekintetében a praktikusságot tartják szem előtt, de azt feldobják egy szokatlan fogantyúval, a tükröt pedig fényfüzérrel dekorálják, tökéletes választás lehet a Sapho Mitra bútora. Neonszínek, geometrikus minták optimális egyensúlyát alakítják ki a csempe és kiegészítők tekintetében is. Jól jöhet az ilyen típusok számára a sokfajta és tágas tárolási lehetőség, hiszen jellemzően nem kényszeres rendrakókról van szó.
Racionális típus:
Aki hajlamos a gordiuszi csomó átvágására, a fürdőszobájában is ösztönösen az ésszerű térhasználatra (pl. plafonig nyúló polcokra) és a letisztult formákra (jellemzően a szögletesre, mint az M-acryl Sabina kád) szavaz majd. Szívesen választja a minimál stílusú fürdőszoba bútorokat, melyek kifejezik lényegre törő oldalát. Ez a típus alapvetően a fehérhez és a színek világosabb árnyalatához vonzódik, kedvenc anyaga a klasszikus fehér porcelán, a fa, esetleg a természetes kő.
Az életművész:
A karizmatikus alkatok a fürdőt szinte színházi öltőzőként fogják fel, ahol izgalmas kisugárzásuk minden egyes nap összeállhat. A lakás többi részéhez hasonlóan a kreatív szín- és anyaghasználat a központi tényező: varázsdobozuk sötét, nehéz, meghökkentő színpárokból és fényes szaniterekből, rendhagyó, akár térbeli csempékből és elegáns (sokszor szinte rejtett) fürdőszoba bútorokból áll össze. A dinamikus zuhanyzást részesítik előnyben, így nem ritka a kádparavános megoldás.
Fényűzésre született:
A „nagyvilági”, mindenütt a reprezentáció lehetőségét kereső alkatok gyakran óriási, nappaliszerű fürdőszobát alakítanak ki, ahol a szabadon álló fürdőkád szinte reflektorfényben úszik a helyiség kellős közepén. Alapanyagok tekintetében a fényűzőket a márvány (Italica Aquarius Onyx Beige), az arany, a réz és a bársony (függöny, szőnyeg) használata jellemzi, nem ritka a különböző fényforrásokkal (pl. falikar, gyertya) valamint a méltóságot árasztó színekkel (pl. éjfekete, arany és bézs) való finom, szimmetrikus játék.
Gyerekbarát:
Egy pillanat alatt megállapítható, ha a vizes blokkot gyerekek is használatba veszik. A kicsik szempontjából persze a biztonság megteremtése az elsőszámú tényező (pl. csúszásmentes fogódzkodók, fellépők, szőnyegek). A fürdőszoba bútor legfontosabb jellemzője, hogy tágas és jól strukturált, hogy a rengeteg gyerekholmi gond nélkül és áttekinthetően kapjon benne helyet. A színes, hívogató dekorációk és csempedíszek nem titkolt célja az, hogy a gyerkőcöket a kötelező fogmosásra és fürdésre játszótér-jelleggel ösztönözzék.
Introvertált, elvonuló:
Az elvonulást, magányt kedvelők számára a fürdőszoba a nyugalom szentélye: imádnak egy könyvvel vagy egyszerűen csak saját gondolataik társaságában hosszú fürdőket venni. Teszik ezt legszívesebben egy kiegyensúlyozott, hivalkodásmentes környezetben, melyet alapvetően a természetes színek (pl. barna, natúr) és a komolyságot sugalló alapanyagok, pl. sötét, fahatású fürdőszoba bútorok jellemeznek. A fürdőszobai növények és a sápadt fények a búvóhely-szerű atmoszféra kialakításában játszanak szerepet.
Tetszett cikkünk a fürdőszobák személyiségéről? Ossza meg másokkal is! 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?