Csábuljon el Ön is a minimal trendek iránt!

2017. január 16. - hétfő// mozaikkeramia.hu //

Csábuljon el Ön is a minimal trendek iránt!

Képzeljük csak el, melyik helyiségben lennénk képesek a teljesebb ellazulásra! Egy többféle stíluselemből és vegyes színekből összeállított, kaotikus, vagy egy átgondoltan letisztult fürdőben? Nem kérdés, hogy az eklektikus fürdőszoba lényeges élménytől foszt meg minket: a valódi, stresszmentes pihenéstől – hiszen a zsúfoltság nem csak vizuálisan zavaró, észrevétlenül hangulatunkat is nyomasztja.

A minimál fürdőszoba jellemzői

Korlátozott színpaletta
Mivel a minimál stílus legalapvetőbb jellemzője a harmónia, így a harsány színektől és kontrasztoktól mindenképp ódzkodjunk! A fehér, a króm, a fa- és földszínek viszont tökéletesen letisztult hangulatot teremtenek, így mind a szaniter és csempe, mind a fürdőszoba bútor és kiegészítő választás során ragaszkodjunk ezekhez az árnyalatokhoz. Tökéletes minimalista kombináció a Tubadzin All In White falicsempe a Valore Scandinavia Beige padlólappal párosítva.

Rend a lelke mindennek
Ha a pipere holmikat előszeretettel hagyjuk elöl és imádjuk kis csecse-becséinket mutogatni, a minimalista stílus fegyelmezettségét valószínűleg nem nekünk találták ki. Az egyszerű formákhoz és korlátozott számú berendezés-elemhez legfeljebb ízléses tárolódobozok, pl. rattankosarak, porcelántálkák illenek, egy kaotikus kirakodóvásár láttára egy csapásra elillan a kifinomult esztétikai élmény, pedig az alapvető cél egy minimalista fürdő kialakításánál.

Levegősség és térérzet
Habár kisebb fürdőszobákban sem lehetetlen megvalósítani, a letisztultság leginkább közepes, sőt, nagy területű fürdőhelyiségekben tud igazán érvényesülni. A szaniterek és fürdőszoba bútorok levegős elrendezése lehetővé teszi, hogy üres terek alakuljanak ki, mely a minimalista stílus egy másik fontos jellemzője, egyben feltétele is.
Közhely, hogy a kevesebb néha több, de ha ezt az irányelvet tartjuk szem előtt a fürdőszoba megálmodásánál, és a mennyiség helyett a minőségre helyezzük a hangsúlyt, a harmonikus hangulat garantált!
Ötletek a minimalista fürdőbe:
  • Üvegfallal elválasztott fürdőkád vagy Walk-in zuhankabin: Manapság nagy divatnak örvendenek az átlátszó kédparavánok melyek lehetővé teszik, hogy a fürdőkád zuhanyzásra is alkalmas legyen, zuhanyfüggöny használata nélkül. A Radaway Furo Króm kádparaván egy letisztult minimalista darab. A besétálós Walk-in a minimalizmus egyik legfényesebb csillaga, zuhanytálca nélküli kialakítása meghökkentően modern, használata pedig kényelmes.
  • Beépített, sötét színű fürdőszoba bútor: A jó minőségű, famintás alsószekrényekkel nem lőhetünk mellé, főleg, ha a napjainkban népszerű szögletes design alapján készült mosdóval egészítjük ki.
További tippjeink
  • Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő erősségű és minőségű fényforrások fontosságát! Enélkül a minimalista fürdő legfeljebb csak egy olyan helyiség látszatát kelheti, ahonnan kispórolták a berendezést.
  • Habár a letisztultság fő szempont, azért nem kellteljesen. lemondanunk a dekoratív kiegészítőkről. Egy jó minőségű, a törölközők színével összhangban lévő fürdőszoba kilépő az egyhangú padlólapot is feldobja. Egy elegáns váza friss virággal ugyancsak színt vihet a minimalista stílusba.
 
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?