Burkolat kisokos: hová, mit érdemes?

2017. augusztus 30. - szerda// mozaikkeramia.hu //

Burkolat kisokos: hová, mit érdemes?

Felújítás előtt áll? Akkor feltétlenül olvassa el meleg –és hidegburkolat útmutatónkat!
  • Előszoba, közlekedő
Az előszobai nyüzsgés minden napot keretbe foglal. Ráadásul a közlekedőt nem ritkán cipőben „koptatjuk”, így a körültekintő burkolatválasztás itt kiemelten fontos. Főképp családi házak esetében, ahol a kertből közvetlenül lépünk be az előszobába, lényeges a sarat, port, kavicsdarabokat és az enyhe nedvességet jól tűrő padlót választani.
Mivel egyike tehát a terhelésnek leginkább kitett helyiségeknek, javasolt a magas kopásállóságú kőburkolat, mint a Tubadzin Terraform Grey vagy prémium minőségű laminált padló használata. A másik szempont a tisztán tartás: az előszoba mozgalmasságához és az ezzel járó koszolódásához, jó, ha a burkolat felülete alkalmazkodik.. Így a szőnyegpadló ötlete nyilván zsigerből elvetendő, illetve mellőzendőek a különleges ápolást és odafigyelést igénylő, „finom” burkolatok is.
Tipp: ha az előszobába és a szomszédos helyiségekbe egységes burkolatot választunk, azzal optikailag megnövelhetjük a tér méreteit. Ez a divatos trükk látványos eredményeket hoz egy kisebb lakásba is.
  • Nappali
A zavartalan pihenés, a közös családi élmények, és a romantikus bekuckózások helyszíne, így a „rideg” hatású burkolatoknak, mint például a kőpadló, nincs igazán helye. Meleg színű laminált padlókkal vagy puha szőnyegpadlókkal akár csak a Modena Termo, amivel viszont meg tudjuk teremteni az ellazulás feltételeit.
A kopásállóság nem kiemelt szempont, a padlófűtéssel való kompatibilitás (ha van) annál inkább.
  • Étkező, konyha
Átlagos igénybevétel esetében nem nyúlhatunk mellé egy kopásállóságú mázas kerámialappal, ám ne felejtsük el a fúgákat is impregnálni. Itthon még nem eléggé elterjedt a PVC-padló konyhai használata, pedig a mai műanyagpadlók külseje a fapadlókéra hajaz, mint a Gabosport Stamina Wood Sport PVC – ráadásul félnapos álldogálás esetén is kíméli az ízületeket, tisztítása pedig pofonegyszerű. A mosógépben mosható konyhai szőnyegek speciális kialakításukkal gondoskodnak a láb melegítéséről, valamint a csúszásmentes konyhai környezetről.
Figyelem: A mészkő- vagy gránitlapok csakis szakszerű impregnálás után válnak vízhatlanná, anélkül a kiömlő folyadékok, zsírok foltot hagyhatnak rajtuk.
  • Fürdő
A folytonos vízzel való érintkezés valamint a pára miatt a vízálló burkolatot mindenképp szakszerű lerakással kell párosítani, hogy a padlózat évek múltán is állja a sarat. A hagyományos kerámialapok mellett a márvány jöhet még szóba – mondanunk sem kell, hogy a szőnyegpadló még ma, 2017-ben is elvetendő ötlet. Ha mindenképp ragaszkodunk a skandináv stílushoz, válasszunk famintájú PVC-padlót a fürdőbe.
  • Hálószoba, gyerekszoba
Jó, ha melegséget áraszt és könnyen tisztítható – a hálószobák puha, bolyhos padlószőnyegért vagy praktikus laminált padlóért kiáltanak. A zajszigetelés ezekben a helyiségekben hasznos extra lehet.
 
Hasznosnak találta a burkolatválasztó kisokost? Ossza meg ismerőseivel is!
 
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?