8 tipp a RAVAK zuhanytálcák hibamentes telepítéséhez

2021. április 07. - szerda// Bíró Zoltán //

8 tipp a RAVAK zuhanytálcák hibamentes telepítéséhez

Olvass tovább, tájékozódj és ne feledd, január 1-jén elindult Magyarország történetének legnagyobb otthonteremtési programja, melynek keretében az állam vissza nem térítendő támogatást nyújt a meglévő otthonok szépítésére, bővítésére, korszerűsítésére! Használd ki te is ezt a lehetőséget és újítsd fel fürdőszobádat, segítünk a problémamentes kivitelezésben!
 
Íme a 8 tipp!

1. Ne engedd rá a csempét a zuhanytálca peremére!

Az egyik gyakori hiba zuhanytálca telepítéskor a csempe peremre történő ráengedése. Ebben az esetben például a Galaxy zuhanytálcákhoz csomagolt fali rögzítők felrakása csak rendkívül körülményesen oldható meg és megfelelő tartásuk pedig nem is ellenőrizhető. Legyél körültekintő és te ne kövesd el ezt a gyakori hibát!

2. Fordíts kellő figyelmet a helyes tömítésre!

A szilikonos tömítő porózus felülethez, azaz például vakolathoz vagy csempe vágott éléhez nem tapad! Amennyiben elköveted ezt a hibát az első használat alkalmával megtörténik a faltól való elválás! A tömítés tartósságához aburkolatok mázas felülete és a tálca felülete biztosít megfelelő tapadást! A megfelelő tömítés hiányában beszivárgó vizet a falak felszívják, így ez a fürdőszoba falának túloldalán a vakolat hullását, illetve felázását okozza! Figyelj és végezd el helyesen a tömítést!

3. Burkolt sarokban végezd a zuhanytálca telepítését!

A RAVAK Kaskada és Galaxy zuhanytálcák kizárólag egyféle telepítési móddal rendelkeznek, ezért a telepítést minden esetben olyan sarokban kell elvégezni, amely teljes mértékben burkolattal ellátott!

4. A zuhanytálcát vízszintes felületen helyezd el!

Amennyiben Kaskada vagy Galaxy zuhanytálcát választasz kiemelten fontos, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, ugyanis ezeknél a zuhanytálcáknál szintezésre nincs lehetőség! A zuhanytálca hibás szintezése, a zuhanykabin telepítésekor befolyásolhatja annak helyes beállítását, megfelelő záródását és még vízzáró képességére is negatívan hathat!

5. A zuhanytálca belső merevítését soha ne vágd meg!

A tálca belső merevítésének megvágása a gyártói garancia elvesztését okozza, ugyanis a legnagyobb terhelés a tálca középső részére nehezedik. A merevítés megvágásának tilalmára a zuhanytálcára ragasztott ábra hívja fel a figyelmet – minden esetben legyél körültekintő! Ha a zuhanytálca telepítése a csatorna kiállás pozíciója miatt a középső merevítés megvágása nélkül nem megoldható, másik típusú zuhanytálcát kell választani!

6. Erre figyelj, hogyha tartólábbal és előlappal történő beépítés mellett döntesz!

A Galaxy Pro zuhanytálcákat többféle módon is beépítheted! Amennyiben tartólábbal és előlappal történő beépítés mellett döntöttél, fontos, hogy olyan sarokban végezd a telepítést, amely burkolattal teljesen ellátott. A zuhanytálca szintezése ebben az esetben a lábakkal lehetséges, illetve a kisebb burkolat egyenetlenségek korrigálása is megoldható.

7. A szifon helyes beállítása elengedhetetlen!

A Galaxy Pro zuhanytálcákat többféle módon is beépítheted! Amennyiben a zuhanytálcát a padlóra telepíted, akkor a szifon helyének és a csatorna magasságának kialakítására kiemelt figyelmet kell fordítani!

8. Segítség, hogyha a zuhanytálcát szilikonnal rögzítenéd a burkolathoz!

Amennyiben a zuhanytálca burkolathoz való rögzítése szilikonnal történik, a padló burkolásánál elengedhetetlen, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, ugyanis a tálca szintezésére nincs lehetőség! Ha a zuhanytálcát burkolat nélküli aljzatra telepíted, a ragasztást flexibilis csemperagasztóval végezd el, így a tálca minimális szintezése lehetséges lesz!

Az otthonfelújítási támogatásról és a hamarosan érkező RAVAK megoldásokról korábbi blogbejegyzésünkben olvashatsz, ide kattintva! Ha pedig bővebben szeretnél tájékozódni a támogatás feltételeiről, részleteiről, akkor kattints: a Magyar Közlöny 259. számában, minden fontos információt megtalálsz a kormány rendeletről, illetve a Csalad.hu oldalon is hasznos tartalmakat találsz a témában!
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?