7+1 tipp a fürdőszobai nagytakarításhoz

2019. december 11. - szerda// ravak.hu blog //

7+1 tipp a fürdőszobai nagytakarításhoz

1. Pakolja el a textil holmikat!

A fürdőszobában használatos tisztítószerek maró hatása egy óvatlan mozdulat során tönkre teheti a kedvenc textíliáit: a törölközőket, köntösöket és gyakran esik áldozatául ennek a földön felejtett fürdőszobai kilépő is. Mielőtt hozzáfogna a takarításnhoz, tegye ezeket biztonságos helyre!

2. Kezdje a WC-vel!

Mivel a toalett tisztításához használt fertőtlenítőszerek és vízkőoldók esetében hosszabb a hatóidő, érdemes ezzel indítani a takarítást. Miután kívül áttörölte a WC-t, a WC deszkát, hagyja állni a vízkőoldót, a fertőtlenítőt a WC csészében. Ne feledkezzen meg a WC kefe tartójának kiöblítéséről, amelybe ezután töltsön tisztítószeres vizet. Ezt is hagyja hatni, amíg lehet.

3. Haladjon fentről lefelé!

Gyakorlott takarítók már tudják, a kezdők pedig hamar megtapasztalják: mindig felülről érdemes lefelé haladni, mert fordított helyzetben gyakran elölről kell kezdeni az egész procedúrát. Kezdje a mennyezettel, a falak felső részével (pókhálótlanítás, penész, por, stb.), és aztán tisztítsa meg az alsóbb részeket (polcok, peremek, padló). A tükröket se felejtse ki, utána foglalkozzon a polcokkal. Alapszabály, hogy ha teheti, az alapos végeredmény érdekében ne törölgesse körbe a tárgyakat. Pakoljon le minden holmit a polcokról, a kád széléről! Tegye őket lavórba, vagy a még nem megtisztított zuhanykabinba, kádba, ahol egyelőre nem zavarnak! Ha szükséges, itt át is öblítheti, le- és megtörölheti őket, hogy ezután a már megtiszított felületekre visszahelyezve ne hagyjanak vízfoltot maguk után.  

4. Szortírozzon, ha szükséges!

Ha már takarítás, legyen valóban “nagy”: nézze át az egyes termékek lejárati idejét, csoportosítsa őket! A félig használtakat vegye előre, hogy ne foglaljon egyszerre sok helyet a rengeteg pipereszer. Amire nincs szüksége, attól váljon meg, vagy helyezze zárható műanyag dobozba, hogy ne porosodjon, ne ázzon el, ne vízkövesedjen!

5. Jöhet a kád és/vagy a zuhanykabin!

Ha már tiszták és szárazok a polcok, a tükrök, pakolja vissza a piperéket és tisztítsa meg a zuhanykabint, a kádat. Öblítse le őket a portól, amely a takarítás során rakódott le és használjon megfelelő tisztítószereket. Hagyja, hogy ezek is kifejtsék a hatásukat! Felmerült a kérdés, hogy milyeneket érdemes használnia a kifogástalan végeredményhez? Adunk néhány ötletet!

Próbálja ki a különféle szanitertermékek és kerámiaborítás szennyeződéseinek vagy zsírfoltjainak eltüntetésére a RAVAK Cleaner-t, a csaptelepekre és krómozott felületekre pedig a vízkő ellen hatékony RAVAK Cleaner Chrome tisztító-és fertőtlenítőszert! A kád, zuhanykabin vagy mosdó lefolyójában lerakódott szennyeződések ellenpedig bátran ajánljuk a RAVAK TurboCleaner-t. Ha a tisztítás után szeretné a zuhanykabint vagy a kádparavánt hosszú távon ellenállóvá tenni a vízkővel szemben, próbálja ki a RAVAK AntiCalc® üvegvédő réteget, amely megakadályozza, hogy a vízkő és a szennyeződések lerakódjanak a felületre. A szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a vízcseppek ahelyett, hogy rászáradnának a felületre, lefolynak róla. Használja kéthavonta vagy félévente, a szaniter igénybevételének gyakoriságától és a víz keménységétől függően.

6. A padlóról se feledkezzen el!

Amíg a tisztítószerek teszik a dolgukat, használja ki az időt és porszívózzon/söpörjön fel! Érdemes felmosás helyett ezzel kezdeni, hogy ne maszatolja el a porréteget. Amíg szárad a padló, jó ötlet lehet kiporszívózni vagy kimosni a kilépőket, hiszen ezek gyakran lesznek vizesek, így könnyen koszolódnak.

7. Jöhet az öblítés!

Miután a szerek hatottak, fertőtlenítse a gumikesztyűket, öblítse ki a kádat, a zuhanykabint, húzza le a tisztítószeres WC tartály folyadékot és öblítse le a WC-t is. Ezután pakolja vissza a tisztítószerektől megóvott textíliákat, és esetleg tegyen ki friss fürdőszobai kilépőt a már száraz padlóra!

+1) Élvezze a tisztaságot!

Ragyog a fürdőszoba! Igyon egy jó kávét vagy teát, és ünnepelje meg csillogó-villogó fürdőszobáját, amelyben jobban esik egy könnyű zuhanyzás vagy egy ellazító fürdőzés!

Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?