5 tipp és 1 segédlet a zuhanyfolyókákhoz

2020. július 13. - hétfő// Ravak.hu //

5 tipp és 1 segédlet a zuhanyfolyókákhoz

A szóban forgó trend megjelenésével egy új korszak vette kezdetét a zuhanyzók világában, a főszereplő pedig egyértelműen a zuhanyfolyóka, melynek telepítése és kiválasztása is szakmai tudást igényel.

A RAVAK szakemberei megfogalmaztak 5 tippet és összeállítottak egy segédletet, amelyek segítségével felkészülten vághat bele zuhanyfolyókás zuhanykabinjának kialakításába!

Zuhanyfolyókás telepítési segédlet

Amikor zuhanytálca nélküli, zuhanyfolyókás zuhanykabin mellett dönt, akkor kiemelten fontos, hogy a burkolatnak minden irányból legalább 1%-os lejtést biztosítson a zuhanyfolyóka irányába.

Ha ezt nem tartja be, megállhat a víz a zuhanytér több pontján, ami a burkolaton és a fugák felületén foltosodást okozhat.

A zuhanyfolyókás telepítési segédlet (a cikk végén találja) pontosan erre a fontos szabályra épül, ugyanis hasznos adatokkal, ábrákkal és információkkal segít a padlóburkolat lejtésének kialakításában!

Jól figyeljen, mert a lejtés optimális kialakítása attól is függ, hogy milyen zuhanykabint választ! A segédletben minden RAVAK zuhanykabinhoz megtalálod az útmutatást!


A zuhanyfolyóka kiválasztása

Olyan zuhanyfolyókát válasszon, amely megfelelő vízáteresztő képességgel rendelkezik! A RAVAK zuhanyfolyókák garantált 60 liter/perces vízáteresztő képessége például biztosítja, hogy zuhanyozás során sehol se gyűljön össze a víz pédául a Ravak Chrome zuhanyfolyóka.

Amennyiben kisebb méretű zuhanyfolyóka mellett dönt, azt ajánlják, hogy kisebb méretű padlóburkolatot válasszon, ugyanis a nagyméretű lapok esetében a megfelelő lejtés kialakítása bonyodalmas, illetve a sok vágás miatt aligha számíthat majd esztétikus végeredményre!

Nem utolsó szempont a garancia időtartama sem, ugyanis megmutatja egy termék minőségét! A RAVAK 25 év garanciát vállal minden zuhanyfolyókára, így biztos lehet benne, hogy a beépített zuhanyfolyóka valóban hosszú életű lesz, ennek a titka az elsőosztályú alapanyag és kialakítás!

Kerülje el a hibás beépítést!

A zuhanyfolyókát a burkolat és a felső beton réteg előtt kell elhelyezni, azonban ügyeljen arra, hogy szennyeződés, ragasztó, beton és egyéb törmelékek semmi esetre se kerüljön a folyókába!

Már előre szólnak, hogy az ilyesféle hibák utólagos elhárítása magas költséggel és sok bosszússággal jár, ugyanis ezek legtöbbször csak a padló bontásával és az érintett csatorna szakasz cseréjével hozhatók helyre!

Mindig lépésről-lépésre kövesse a szerelési utasítást, így elkerülheti a hibás telepítést és hosszútávon élvezheti új zuhanykabinját!

Bíznak benne, hogy szakértőik tanácsai és széles termékválasztékuk segítségül szolgálnak az Ön által elképzelt zuhanyzó kialakításában! Amennyiben még nem választott zuhanykabint kattintson ide és nézd meg teljes kínálatunkat!

Ravak segédlet:

Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?