4 szempont, hogyan döntsd el: zuhanykabin vagy kád?

2019. január 25. - péntek// ravak.hu blog //

4 szempont, hogyan döntsd el: zuhanykabin vagy kád?

Még ha nem is kell a két szaniter közül választanod, a legtöbb esetben szükség van némi kompromisszum megkötésére, legalább a méreteket illetően. Ezúttal abban igyekszünk segíteni, hogyan válassz a zuhanykabin és a kád közül, illetve milyen átmenet létezhet e két szaniter között. Mert hogy van ilyen is!

1. Fürdőszoba alapterület és alaprajz

Talán nem meglepő, hogy első helyre soroltuk a fürdőszoba alaprajzi sajátosságait, hiszen első sorban ezek határozzák meg a kereteidet. Ha hiszed, ha nem, nem csak kis alapterületen kell elővenned a kreativitásodat. Sokan nem is gondolnák, hogy egy nagy fürdőszobát nem is olyan könnyű berendezni úgy, hogy megfelelően intim, kellemes hangulat hassa át. Ilyenkor nem is kérdés, hogy érdemes felruházni a zuhanykabin praktikumával és akár egy szabadon álló kád kényelmével, de ahhoz, hogy a nagyobb tér ne váljon rideggé, szükség van néhány jó ötletre. Ilyenek a térelválasztó falak (akár üvegből, amely így átereszti a fényt), a teret tagoló dísznövények és persze a fürdőszobabútorok.



Kis fürdőszoba esetén először gyakran nem a fentihez hasonló “bőség zavara” állapot jut eszedbe, hanem inkább korlátozva érezheted a lehetőségeidet. Ma azonban ez már koránt sincs így, hiszen a 
panel fürdőszobáktól kezdve a mellékhelyiségeken át (a Classic koncepcióval ez utóbbira is gondoltunk) szinte mindenhová találhatsz megfelelő szanitert. Kis alapterületen sem kell lemondanod a kádban fürdés élményéről, de erről majd később. Tény és való, hogy ha nem vagy megrögzött híve a fürdőzésnek, egy zuhanykabint biztosan el tudsz helyezni valamelyik sarokba. A helytakarékos negyedköríves modellek még a legkisebb helyen is elférnek.



2. Fürdőszobák száma

Abban, hogy kádat vagy zuhanykabint válassz-e, meghatározó az is, hány darab fürdőszoba van az otthonodban. Van esetleg egy gyerek és vendég fürdőszoba az emeleten, ahol helyet kaphatna egy kád (is) a gyerek(ek) fürdetéséhez? Szeretnél egy olyan fürdőt, ahol kis alapterületen csak egy kisebb zuhanykabin kapna a helyet, míg mellette külön mellékehelyiséget alakítanál ki, hogy le legyen sorbanállás az ajtó előtt reggelente? Ebből is látszik, hogy nagyon sokat számít, melyek az elsődleges szempontjaid, hiszen egyéni igényeid szerint sakkozhatsz a térrel. Gondolj csak arra, hogy például a WC külön helyiségbe tervezésével mennyi teret szabadíthatsz fel a nagyobb fürdőszobából! Talán éppen ez spórolna helyet egy kisebb zuhanykabinnak?

3. A családtagok fürdési szokásai

Nem is kérdés, hogy az egyik legfontosabb szempont az, hogy a család pontosan mire vágyik. Hiába praktikus egy zuhanykabin, ha minden vágyad, hogy egy könyvvel a kezedben relaxálhass a habfürdőben. És ugyanígy fordítva: lehet, hogy gond nélkül elférne egy kád, de a többség a gyors zuhanyzást preferálja, így zuhanykabinra esik majd a választásod. Mivel több ember igényeit kell szem előtt tartanod, nem egyszerű a döntés. A jó választásban segíthetnek az olyan hibrid megoldások mint a kádkabinok (kádak, kiegészítve kádparavánnal).



A kádkabinok esetében a kád nem csak fürdőzésre, hanem zuhanyzásra is alkalmas lesz. Pontosabban: kádparavánok nélkül is alkalmas rá, azonban a megfelelő paravánnal garantáltan nem fogod eláztatni a fürdőszobádat. Legnagyobb előnyük, hogy 
kettő-az-egyben megoldást tesznek lehetővé: ha akarod, használod zuhanyzáskor, ha éppen nem, akkor nem fog zavarni habfürdőzés közben. Hasonló praktikummal bír a Ravak Sabina mélyülőkés zuhanytálca is, hiszen minikádként funkcionál. A mélysége 27 cm, így a gyerkőcök kádként is használhatják, te pedig bármikor megpihenhetsz a beépített ülőke részén. Nem kell lemondanod az ilyen jellegű kényelemről akkor sem, ha hagyományos zuhanytálcát választasz a zuhanyzóba, hiszen a zuhanyülőkék és a hidromasszázs panelek gondoskodnak róla.  

4. A takarítás 

Lehet, hogy részletkérdésnek tűnik, de a takarítási szempontok is fontosak lehetnek a választáskor. Ha például a sarokkád tisztítását túl problémásnak ítéled, a szíved a hagyományos kádakhoz vagy zuhanykabinokhoz húzhat. Ha nincs kedved a zuhanykabin apróbb részeinek pepecselős tisztán tartásához, akkor vonzó lehet a nagy, sima felülettel rendelkező kád. Bármelyik is igaz rád, a megfelelően hatékony ám kíméletes tisztítószerek nem csak a te munkádat könnyítik meg, hanem növelik a szaniterek élettartamát is. Az pedig egyaránt kulcsfontosságú akkor is, ha végül zuhanykabinra vagy kádra esik a választásod… :-)
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?